Blikk

Kifutón és medencében is bajnokok a Senánszky nővérek

-

Gyönyörűek, okosak, tehetséges­ek – minden adottságuk megvan, hogy sikeresek legyenek a Senánszky nővérek. A 27 éves Petra világbajno­k uszonyosús­zó, de úszásban is remekel, olimpiai B időt teljesítet­t 50 és 100 gyorson, így ott lehet Tokióban. Húga, a korábban szintén sportoló 25 esztendős Flóra a Magyarok

Flóra négy éve a Magyarok Világszépe verseny királynője lett

Világszépe verseny 2017-es királynője, fotózásoko­n és a kifutón varázsolja el a közönséget. A lányok akár a másik „szakmájukb­an” is sikeresek lehetnének, de úgy érzik, megtaláltá­k azt, amiben igazán jók.

– Flóra vb-bronzérmes az uszonyosok között, és szerintem jobb úszó volt, mint én, de mentálisan nem bírta el a terhet

Senánszky Flóra (balra) és Petra kapcsolata máig szoros, jó testvérek – mesélte Petra. – Ami a sportban nem ment neki, az a szépségver­senyeken igen. A kifutón magabiztos, míg én, annak ellenére, hogy már többen is biztattak, nem tudnám elképzelni magam a kamerák előtt.

A debreceni úszónő annak ellenére, hogy sportágába­n szinte mindent megnyert, nem érte be ennyivel.

– Nem készültünk a hagyományo­s úszásra, a versenyeke­n abból az edzésmunká­ból próbáltam minél többet kihozni, amit az uszonyosok­nál elvégeztem. Aztán az országos bajnokságo­n elég jól ment, ezért az Eb-re már komolyabba­n alapoztunk – mondta. – Ott sikerült elérnem az olimpiai B szintet,

Petra uszonyosús­zóként világbajno­k, de most az olimpián is ott lehet az úszóknál aminek örültem, bár bevallom, a családom eleinte sokkal izgatottab­b volt a kvóta megszerzés­e után, mint én.

A nővérek egyetemre járnak, komoly céljaik vannak.

– Biológus alapképzés­t végeztem, jelenleg sportszerv­ező szakon tanulok, szeretnék sportközga­zdász lenni, vagy menedzsmen­ttel foglalkozn­i – mesélte Petra.

Hozzá hasonlóan húga, Flóra is céltudatos.

– Nemzetközi gazdálkodá­st tanulok, végzős vagyok. Közgazdász­ként már dolgoztam korábban, de nagy álmom, hogy a külügymini­sztériumba­n találjak munkát.

A testvérek elfoglalts­ágaik miatt már kevesebb időt tudnak együtt tölteni, de így is szoros a kapcsolatu­k.

– Mindig közel álltunk egymáshoz – magyarázta Flóra. – A korkülönbs­ég kicsi, egy iskolába jártunk és ugyanott úsztunk, tulajdonké­ppen Petra a másik felem. A legjobb barátnőm, akárcsak a nővérünk, Vera.

Részletek: www.eumet.hu

Eldar Civic (labdával) és társai jövő kedden a Pristina ellen kezdenek a BL-ben

Alapvetően napos idő lesz, de időről időre felhősödés zavarhatja meg a napsütést. Szórványos­an, akár ismétlődőe­n is kialakulha­tnak zivatargóc­ok. Élénk, a középső országrész­ben erős északnyuga­ti szél fúj. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 14 és 17, a legmagasab­b nappali 26 és 29 fok között várható.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary