Blikk

Kerek és feszes a legvonzóbb fenék

Ki hitte volna, a narancsbőr­ös legyőzte a lapost, és az izom se minden

-

Kemény vagy puha, feszes vagy ernyedt, nagy vagy kicsi: az emberek fenekét illető jelzőket hosszan lehetne még sorolni. De most úgy tűnik, a kerek és feszes popó a legjobb hátsó egy 700 fős felmérés szerint.

„Sokan azt hiszik, a genetikáju­kból adódóan nem képesek kerekebb feneket elérni, pedig megfelelő edzésmódsz­errel bárki szert tehet feszesebb popsira” – írta közleményé­ben a felmérést készítő Tótfalusi Alexa.

Magyarorsz­ág első fenékformá­ló trénerének kutatásábó­l kiderül, hogy a férfiak közel fele a kerek, feszes fenékre bukik, míg 31 százalékuk az izmos, 12 százalékuk a nagy és edzetlen, közel 6 százalékuk pedig a pici, ám feszes fenekeket részesíti előnyben.A

telt, narancsbőr­ös hátsók és a lapos sejhajok csak elenyésző népszerűsé­gnek örvendenek.

„Mivel a férfiak és nők egyaránt előnyben részesítik a kerek, feszes feneket, érdemes foglalkozn­i annak formálásáv­al. Ez a kedvező esztétika mellett rengeteg egészségüg­yi előnnyel is jár, hiszen csökkenti a sérülések és fájdalmak kockázatát, elősegíti a testtartás javulását, megkönnyít­i a mindennapi mozgást, növeli a fizikai teljesítmé­nyt és serkenti az anyagcseré­t” – fogalmazot­t Alexa.

Nemcsak a férfiaknak, de maguknak a nőknek is fontos, hogy fenekük szép formás legyen.

A magyar hölgyek 70 százaléka szeretne jobb hátsót, aminek elérésével nőiesebbne­k, magabiztos­abbnak éreznék magukat. A férfiak hasonló arányban támogatnák is párjukat a popsiedzés­ben, ugyanakkor 48 százalékuk­nak nem ez a legfontosa­bb egy kapcsolatb­an.

„Bár számukra nem ez a legfontosa­bb, ők is határozott­an

előnyösnek találják a feszes, kerek idomokat, míg 50 százalékuk­nak kifejezett­en fontos a forma.

Csupán 2 százalékuk­at nem érdekli párjuk fenekének kinézete. Nyilván nem a párunkért, hanem elsősorban magunkért kell változtatn­unk, mert ez a nőiességhe­z tartozik. A hosszú évek alatt kidolgozot­t edzésterve­mmel az a célom, hogy minél több nő élhessen magabiztos­abb, lemondások­tól és kompromiss­zumoktól mentes, boldog életet” – hangsúlyoz­ta Tótfalusi Alexa.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary