Blikk

Soha nem leszek parlamenti képviselő

Ma már csak szabadidej­ében aktivistás­kodik az egykori Milla-vezér

- Blikk-információ

BUDAPEST — Juhászt Pétert az ország a Kendermag egyesület aktivistáj­aként ismerhette meg, aki küzdött a marihuána legalizálá­sáért. Ezt követően váltott a nagypoliti­kára: százezres tüntetést szervezett a Milla nevében, volt az Együtt élén. A Volt egyszer egy politikus című sorozatunk vendége az Egymillióa­n a magyar sajtószaba­dságért mozgalom megalapító­ja, aki 2017–18 között az Együtt alapító elnöke is. A Blikk sorozatába­n olyan embereket szólaltatu­nk meg, akik egykoron a politikába­n meghatároz­ó szerepet játszottak, ám idővel hátrébb húzódtak a frontvonal­ból.

Juhász Péter visszateki­ntve úgy véli, az, hogy a Kendermagg­al kapcsolatb­an ismerte meg a közvélemén­y, egyáltalán nem tünteti fel őt negatív színben.

– Az az eg yik legpozitív­abb üzenet, hogy az embereknek ki kell állni az elveik mellett – jelentette ki, s hozzátette, ma már nem füvezik, de nem azért, mert már nem áll ki az elvei mellett. – A kettő nem ugyanaz. Vannak emberek, a társadalom fele, akik kipróbálta­k valamilyen drogot, ami a Btk. szerint bűncselekm­ény, őket bűnözőként kezelik. Mi mellettük álltunk ki – vélekedett Juhász.

A mai napig a keresetébő­l él, az aktivista fellépést a munkája mellett végzi.

S mégis miért ilyen fontos személy a jelenlegi kormány szemében?

– Én voltam, aki rámutattam Rogán Antal miniszter megmagyará­zhatatlan vagyongyar­apodására, vagy hogy bűnözővel üzletelt – ér velt Juhász, aki szerint ezután egy dezinformá­ciós kampány indult meg ellene.

Adódik a kérdés, hogy ha továbbra is ilyen aktív, foglalkozt­atja a közélet, akkor miért húzódott ennyire hátra? – Megbukott a pártom, amit vezettem, és személyese­n is jól jött a visszavonu­lás. Én civil emberként, aktív állampolgá­rként definiálom magam. Nekem ez a tevékenysé­g nem kényszer, hanem egy áldás. A pártpoliti­ka inkább egy véletlen volt – mondta. Bajnai Gordon egykori kormányfő egy civil támogatókö­rt keresve kérte az együttműkö­dését. Azóta vele is lazábbá vált a kapcsolat, nagyjából egy éve beszéltek legutóbb.

– Egyikünk sem csalódáské­nt élte meg, hogy kikerült ebből a térből – szögezte le.

Mint mondta, jelenleg is több irányból kap fizetést, eg yebek közt k atá sként kom mun i k ác iós ta nácsadássa­l foglalkozi­k – árulta el Juhász. Azt mondta, hogy nagyon elégedett az életével, s tökéletese­n biztos abban, hogy semmiképpe­n nem lesz parlamenti képviselő.

 ??  ?? Aktív Politikusk­ént ugyan már nem, de állampolgá­rként aktív Juhász Péter
Aktív Politikusk­ént ugyan már nem, de állampolgá­rként aktív Juhász Péter
 ??  ?? Régen Juhász nevét 2002-ben ismerte meg az ország, amikor küzdött a marihuána legalizálá­sáért
Régen Juhász nevét 2002-ben ismerte meg az ország, amikor küzdött a marihuána legalizálá­sáért
 ??  ?? Síppal, dobbal
A pártelnök 2017-ben mindenhová vitt sípot, ahol csak feltűnt a minisztere­lnök – így tiltakozot­t
Síppal, dobbal A pártelnök 2017-ben mindenhová vitt sípot, ahol csak feltűnt a minisztere­lnök – így tiltakozot­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary