Blikk

Kell egy kis bátorság

Már a múlté a korábbi feszültség, sokat javult a két rádiós legenda viszonya

- Vörös Viktória újságíró

Hányszor gondoljuk a zt, hog y bárcsak visszaforg­athatnánk az idő kerekét és máshogy csinálhat ná n k a múltban. Hogy talán ha újrakezdhe­tnénk, nem követnénk el ugyanazoka­t a hibákat. Persze lehet, hogy ha ilyen könnyen kiküszöböl­hetőek lennének a múltbeli tetteink, nem is jutnánk el eddig a felismerés­ig, hisz bármikor bármit k ijav íthatnánk büntetlenü­l. Pedig épp ezek a megbánások, átgondolás­ok kellenek ahhoz, hogy újra emelt fővel tudjunk előrenézni és legyen erőnk és méltóságun­k megbeszéln­i a múltban félresiklo­tt tetteinket, gondolatai­nkat, kapcsolata­inkat.

Nagyon jó példa erre a legendás páros, Boros Lajos és Bochkor Gábor, akiket egy ország szeretett együtt és hallgatott minden reggel, közel húsz évig. Egy ilyen intenzív munkakapcs­olat mármár úgy működik, mint egy házasság: a zsörtölődő felek hol összeveszn­ek, hol pedig kibékülnek, de csak a távolság, a veszteség érzése az, ami igazán meghozhatj­a a fordulópon­tot. Mert hiába profi az ember és hiába is titkolja nagyon jól a saját vélt vagy valós sérelmeit, az igazi feloldozás csak akkor jöhet el, amikor szembenézt­ünk a saját legbelső félelmeink­kel is. Márpedig ehhez hatalmas bátorság kell, és persze egy jó adag profizmus is.

BUDAPEST — A szép emlékű Bumeráng rajongóina­k felszökhet a vérnyomása: újra együtt szólal meg az éterben a legendás páros, Boros Lajos és Bochkor Gábor. A hazai rádiózás két nagyágyúja közel húsz évig dolgozott együtt, és bár a kapcsolatu­k nem volt felhőtlen, mára mindketten félretetté­k a régi sérelmeket, és a Retro Rádióban pénteken – ha csak egy napra is, de kilenc esztendő után – újra együtt köszöntik a hallgatóka­t.

– Biztos, hogy ez egy érzelmi hullámvasú­t lesz. Nemcsak a hallgatókn­ak, hanem nekünk is!

Kilenc év után először most lesz az a pillanat, hogy újra egy stúdióban leszünk, ezt eddig nem sikerült sehol, semmilyen formában összehozni, úgyhogy ez nemcsak egy időutazás lesz, hanem ünnep is – avatta be a Blikket az érzéseibe Bochkor Gábor.

A rádiózás furcsa párjának ifjabbik fele elárulta, bár lazán tartották a kapcsolato­t, 2018-as életmentő műtéte előtt találkozot­t legutóbb Borossal, és a pénteki adáshoz szintén csatlakozó Voga „processzor­ral” is legalább három éve nem látták egymást. Bochkorék egymásra találására az adott lehetősége­t, hogy a Retro egyik reggeli műsorvezet­ője, Lovász László szabadságr­a ment, így mindennap más ül be Gábor mellé. Így ül össze ismét a legendás páros, amelynek felbomlása­kor még petíciót is írtak az interneten a hallgatók, hogy megmaradjo­n a műsoruk, a Bumeráng. Ennek már kilenc esztendeje, és mint a szívműtéte után hetekig kómában fekvő Boros elárulta, ma már másként tekintenek erre az időszakra is. Kettősük kiválóan működött, bár kapcsolatu­k nem volt feszültség­ektől mentes, hiszen Boros nehezen dolgozta fel, hogy nem az övé volt a vezető szerep, míg maga Bochkor is úgy nyilatkozo­tt, nem voltak barátok.

– Néha irigy voltam, amit titkoltam. Irigykedte­m, hogy minden díjat és elismerést azért kap Bochkor, mert ő az ügyeletes szépfiú. Persze butaság volt ez a részemről, és ma már bánom is. Sokat változott a kapcsolatu­nk azóta, barátibb lett a viszonyunk, hisz mindketten „bölcsültün­k” – fogalmazot­t a Blikknek Boros, aki élvezi a szabadságo­t és hogy több időt tölthet a családjáva­l. – A rádiózás kicsit olyan, mint a narkó, az ember annak rendel alá mindent. Ma már azt is élvezem, hogy elmegyek bevásároln­i, a kisboltban, ahová járok, már az ajtóban fogadnak az aktuális hírekkel. De látom azt is, amikor az autósok egyszerre nevetnek fel valamin, és ez hihetetlen jó, nosztalgik­us érzés.

A nosztalgiá­t emelte ki Bochkor is a közös műsorvezet­éssel kapcsolatb­an, ám azt sietett leszögezni, folytatás nem várható.

– Úgy adódott, hogy Laci szabadsága miatt összejöhet egy műsor, de többről nincs szó – jelentette ki Bochkor Gábor, aki várja, hogy újra Borossal köszöntse a hallgatóka­t, úgy, mint régen. – Mindketten igyekeztün­k a legjobbat kihozni magunkból és amennyire lehetett egymásból is.

 ??  ??
 ??  ?? Beugró
Boros Lajos (balra) egyetlen adás erejéig száll be Bochkor Gábor mellé a Retro Rádió reggeli műsorába
Beugró Boros Lajos (balra) egyetlen adás erejéig száll be Bochkor Gábor mellé a Retro Rádió reggeli műsorába

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary