Blikk

Igya egészséges­re magát japán vízkúrával!

Magas vérnyomás, cukorbeteg­ség és számos egyéb kór kezelhető, valamint megelőzhet­ő vele

- J. Zs.

Japánban élnek a legtovább az emberek, és a statisztik­ai adatokban folyamatos emelkedés látható. A Worldomete­r adatai szerint a szigetorsz­ágban a születésko­r várható élettartam mindkét nemre nézve 85,03 év, a nők esetében 88,17, a férfiaknál pedig 81,91. Ehhez nyilvánval­óan hozzájárul az, hogy nagyon egészséges­en táplálkozn­ak, amelyet már egészen k isg yermek ként megtanulna­k, jó az egészségüg­yi ellátórend­szerük, amely a prevenciór­a helyezi a hangsúlyt, és sokat mozognak. De van még egy titkuk: a vízkúra.

Betegségek­et gyógyít

Ez az ősi gyógymód megdöbbent­ően egyszerű, és a tapasztala­tok szerint egészen szép eredmények érhetőek el vele. Számos betegség – közte a migrénes fejfájás, a szív- és érrendszer­i problémák, így a magas vérnyomás, a reumatikus panaszok, az asztma, a tüdőbetegs­ég, a gyulladáso­s folyamatok, az anyagcsere- és emésztési zavarok, az aranyér, a cukorbeteg­ség, a székrekedé­s, a szembetegs­égek és a daganatok – előzhetőek meg vele, vagy kezelhetőe­k lesznek általa. Ráadásként a fogyásban is sokat segít.

Hogyan csináljuk?

Ahogy már említettük, ez egy rendkívül egyszerű, ráadásul olcsó módszer, amelyet bárki könnyedén végigcsiná­lhat. A kúra lényege, hogy minden reggelt 6 pohár vízzel kell kezdeni, amelyet ébredés után közvetlenü­l, még fogmosás előtt meg kell inni. Ez 2 decis pohárral számolva nagyjából 1,2 litert jelent egyszerre. A legjobb a tisztított csapvíz, de ásványvízz­el és nem klóros csapvízzel is megcsinálh­atjuk. Ezután egy óra elteltével lehet reggelizni vagy kávét fogyasztan­i. Ezt minimum 12 napon át mindennap meg kell csinálni.

Nincsenek mellékhatá­sok

Ennek a kúrának nincsenek mellékhatá­sai, hacsak az nem, hogy kellemetle­n eleinte a gyomorban az a sok víz. Akik próbálták, azt tanácsoljá­k, hogy ne adja fel az sem, aki enynyit nem tud egyszerre meginni, 2-3 nap alatt érje el ezt a mennyisége­t, és a felénél nyugodtan tartson pár perces szünetet. Arra érdemes figyelni – vagyis korábban felkelni –, hogy a mosdóba utána egy kicsit sűrűbben jár majd az ember. Szánjuk rá azt a plusz egy órát, amelyet a reggeliig várni kell, addig ugyanis ki is ürül a szervezetb­ől a folyadék. Utána indulhat az eddig megszokott rut i n na l a nap. A kúra tisztítja a vastagbele­t és elősegíti, hogy a tápanyagok könnyebben felszívódj­anak, segíti a fogyást, lassítja az öregedést, regenerálj­a a sejteket, kimossa a mérgeket a vérünkből, a bőrünk feszes és sugárzó lesz, energiával töltődünk fel, segít leküzdeni és elviselni a stresszt, valamint erősíti az immunrends­zerünket. Komolyabb betegségek esetén a kúra akár napközben is megismétel­hető.

 ??  ?? Fiatalosan tart
A vízkúra segít lassítani a szervezet öregedési folyamatai­t is
Fiatalosan tart A vízkúra segít lassítani a szervezet öregedési folyamatai­t is
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary