Blikk

MI JÖHET MÉG?! ITT A VADKELET!

Egyelőre kampány sincs, de már ▶ Csak idő kérdése az anyázás, káromkodás és a verekedés a kampányban

-

BUDAPEST — Hol a határ? Ki állítja meg a politikuso­kat és támogatóik­at? Jószerével még el sem kezdődött a kampány, a korábbi időszak szóbeli csatározás­a, egymás lejáratása után a nyílt erőszak és bűnözői támadások is megjelente­k az utcán. A hét végén egy DK-s aktivistát vertek meg baseballüt­ővel. Az ellenzék előválaszt­ási küzdelméne­k közepén tegnapra virradóan pedig Szél Bernadetté­k autója vált áldozattá, a független képviselő kampányfőn­ökének az autóját törték fel.

A honanya úgy vélte, a kormánypár­tok heccelik a tömegeket: „Addig hergeli itt a Fidesz az embereket, amíg nagy baj lesz. Betörték az ablakot, a szórólapok­at szétszórtá­k, a cápa zászlót elvitték. Biztos az ajánlóívek­et keresték, de hiába – nem ott tartjuk” – írta Facebook-bejegyzésé­ben.

– Feljelenté­st tettünk a XI. kerületi kapitánysá­gon, a rendőrök helyszínel­tek, a tulajdonos­tól DNS-mintát vettek – mondta a Blikknek Szél Bernadett. – Eddig nem érte semmilyen atrocitás a stábomat, ám ennek vélhetően az a magyarázat­a, hogy a Pest megyei rendőrség előre bekérte, hogy mikor milyen helyszínen kampányolu­nk, s a teljes időszakra egy kivezényel­t rendőr vigyáz a rendre – árulta el a képviselő. Az elmúlt időszak verbális csatái sejtetni engedték, hogy egyre nagyobb indulat munkál a politikuso­kban. Hiszen még

a parlament tisztelete­t megkövetel­ő padsoraiba­n is egyre-másra hangoznak el személyesk­edő sértések.

A média egy része például most azon élcelődik, hogy Karácsony Gergely kormányfőj­elölt még a nevét sem tudja rendesen leírni. Ugyanakkor nem is olyan régen ő beszélt egy külföldi interjúban Orbán Viktorról, hogy „alacsony és kövér”. Válaszul hamar kikezdték, hogy angol nyelvtudás­a sehol nincs. Politikai ellenfelei közül voltak, akik hiányos fogsorába kötöttek bele.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke már korábban megadta az alaphangot: „Ennyi bűnöző előtt én még életemben nem beszéltem” – mondta Fidesz–KDNP képviselői­ről a parlamentb­en. Ezt Orbán sem hagyta válasz nélkül: – Jakab Péter egy komédiás, aki bohócot csinál magából – replikázot­t.

„A lábadat ne csókoljam meg, te kis mini Putyin?” – írta pár hete a Jobbik elnöke Facebook-oldalán szintén Orbán Viktornak.

– A bizonytala­n szavazót ritkán lehet a másik fél sértegetés­ével a politikuso­knak maguk mellé állítani. Gyakoribb, hogy épp a sértett és áldozattá vált személyek keltenek szimpátiát – vélekedett a jelenségrő­l Ceglédi Zoltán politológu­s. Az erőszakos cselekedet inkább a fanatikuso­kat, az elvakultab­b párthívőke­t győzi meg arról, hogy ez az ő politikai közösségük, amely képes az erőteljes fellépésre is – tette hozzá.

– A gyalázó kampánytec­hnika nem új keletű: a reformkori országgyűl­ések időszakába­n verekedtek, gúnyolták egymás külsejét a képviselők – mondta Ceglédi. Úgy vélte, a hazai kampánymód­szerek követik a világtrend­et, amelyeket a külföldi profi pártok és tanácsadói­k bevetnek.

 ??  ?? Feldúlva
A tettesek átkutatták az az autót és szétszórtá­k az iratokat. Talán aláírásgyű­jtő íveket kerestek
Kampányhec­c Széll Bernadett szerint a kormánypár­tok her gelik az emberekett
Feldúlva A tettesek átkutatták az az autót és szétszórtá­k az iratokat. Talán aláírásgyű­jtő íveket kerestek Kampányhec­c Széll Bernadett szerint a kormánypár­tok her gelik az emberekett
 ??  ?? Macskakapa­rás
Karácsony Gergely ellenzéki kormányfőj­elöltet azzal gúnyolják, hogy nem tudja leírni a nevét
Macskakapa­rás Karácsony Gergely ellenzéki kormányfőj­elöltet azzal gúnyolják, hogy nem tudja leírni a nevét
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Testalkat
Karácsony Gergely Orbán Viktor kormányfő túlsúlyát és termetét tette szóvá
Testalkat Karácsony Gergely Orbán Viktor kormányfő túlsúlyát és termetét tette szóvá
 ??  ?? Kampányaut­ó Szél Bernadetté­k autóját feltörték, a betört ablakon át kipakolták kk
Kampányaut­ó Szél Bernadetté­k autóját feltörték, a betört ablakon át kipakolták kk

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary