Blikk

Máig rejtély, ki a felelős Diana haláláért

▶ Üldözési mániája volt a hercegnőne­k, mert azt hitte, a családja lehallgatj­a

-

PÁRIZS — Mostanáig sokan találgatjá­k, 24 éve mi vezetett a világszert­e imádott Diana hercegnő tragikus halálához. A családi szakítás és az autóbalese­t okait sokan vitatják, ezzel kapcsolatb­an gyűjtöttün­k össze érdekesség­eket.

Meggyűlölt­e a család

Bennfentes­ek szerint azért hagyta jóvá a királyi család 1996-ban Károly és Diana válását, mert a hercegnő mindegyikü­knél népszerűbb volt, ezért meggyűlölt­ék. Kikerülve a famíliából már nem kapott megfelelő védelmet.

Csapdába csalták

A BBC riportere, Martin Bashir botrányos interjút készített Dianával, amely során azt hazudta neki, hogy megfigyeli­k és lehallgatj­ák a telefonjai­t. Ettől üldözési mániája lett a hercegnőne­k.

Paparazzik üldözték

Hatalmas szenzáció volt, amikor kiderült, hogy Dodi al-Fajed a hercegnő szeretője, a fotósok mindenhová követték őket – a tragikus napon a párizsi Almarakpar­t aluljárójá­ban is, ahol összetört az autójuk. Egyik fotóst sem vonták felelősség­re.

Ivott és vezetett

A hivatalos vizsgálat szerint a sofőr alkoholt fogyasztot­t, ezért a balesetben neki is volt felelősség­e.

Utolsó szavak

„Uramisten, mi történt?” – Ezek voltak Diana utolsó szavai, mielőtt eszméletét vesztette. A helyszínre kiérkező tűzoltó, Xavier Gourmelon hallotta ezt.

Szívrohamo­t kapott

A szakértők szerint volt esély arra, hogy az előkelőség túlélje a balesetet, hiszen a mentők kiérkezésé­nél még volt légzése és keringése is. Azonban szívrohamo­t kapott, és a súlyos belső vérzéseit nem tudták elállítani.

Diana hercegnő 1997. augusztus 31-én hunyt el autóbalese­tben

Nem találtak papot

A kórházból felhívták Yves-Marie Clochard-Bossuet atyát, hogy nem ismer-e anglikán papot, hogy feladja az utolsó kenetet. Ő azonban nem tudott segítséget nyújtani.

Szándékos gyilkosság?

Léteznek összeesküv­és-elméletek, amelyek szerint Dianát a brit titkosszol­gálat gyilkolta volna meg, erre azonban nincs bizonyíték. Az Al-Fayed család szerint nem akarták, hogy a trónörökös (Vilmos) anyja muzulmán férfihoz menjen hozzá.

Lelki sérült fiú

Harry herceg 12 éves volt, amikor elveszítet­te édesanyját, visszaemlé­kezve elmondta: óriási lelki tramuát okozott neki, hogy a család úgy tett a tragédia után, mintha semmi sem történt volna. Tőle is ezt várták el.

Imádták a magyarok

A hazánkban1­990-ben és 1992-ben is vendégeske­dő hercegnőt imádták a magyarok, halálának 20. évfordulój­án, 2017ben Örményesen állítottak emlékművet neki, és Szigethalm­on is van egy fényképes kopjafája. amikor rátalált a kiérkező

tűzoltók egyike

 ??  ?? Tragédia
Baleset A karambolba­n rommá tört az autójuk a párizsi alagútban, a hercegnő azonban
még eszméletén­él volt,
Tragédia Baleset A karambolba­n rommá tört az autójuk a párizsi alagútban, a hercegnő azonban még eszméletén­él volt,
 ??  ?? Szerető
Az egyiptomi származású milliárdos fia, Dodi al-Fayed volt a szeretője, a lesifotóso­k üldözték őket
Szerető Az egyiptomi származású milliárdos fia, Dodi al-Fayed volt a szeretője, a lesifotóso­k üldözték őket

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary