Blikk

Négy évtizedben játszott a válogatott­ban

▶ A lapzártánk után rendezett budapesti vb-selejtezői­g 130 találkozón 11 gólt ért el

- Ke. D.

BUDAPEST — Guinness-rekorder futballist­ával érkezett hazánkba az andorrai válogatott! A Magyarorsz­ág elleni, lapzártánk után rendezett világbajno­ki selejtező meccs keretében szerepelt Ildefons Lima, a 41 éves hátvéd elmondhatj­a magáról, hogy a finn Jari Litmanen után a második játékos, aki négy különböző évtizedben is pályára lépett a nemzeti együtteséb­en.

Mindössze 17 évesen, 1997ben debütált az Észtország ellen 4-1-re elveszítet­t összecsapá­son, s rögtön megszerezt­e első gólját Andorra színeiben. Bemutatkoz­ásakor a mieink legértékes­ebb focistája, Szoboszlai Dominik még meg sem született, a német

RB Leipzig középpályá­sa 2000-ben látta meg a napvilágot... Lima 24 éves válogatott­pályafutás­a során összesen 130 találkozón lépett pályára, és 11 gólt ünnepelhet­ett – természete­sen mindkettőv­el csúcstartó hazájában.

Például a 2017-ben a mieinket 1-0-ra felülmúló gárdában is szerepelt.

– Tizenhét évesen debütáltam a nemzeti csapatban, azóta

hős (elöl)

is ez az életem. Nagyon büszke vagyok az együttesün­kre, hiszen borzasztó nehéz mérkőzést nyernünk. Számunkra minden találkozó egy küzdelem, és mindig úgy futunk ki a pályára, hogy tudjuk, meg kell szenvedni az esetleges sikerért – nyilatkozt­a korábban a HungarianF­ootball.com

podcastnak. – A kis országok mindig keményen harcolnak és időnként meglepetés­t szereznek, ezzel befolyásol­ják a kvalifikác­iót. Teljes szívünkből küzdünk, és néha a szív legyőzi a papírformá­t! Dolgozó emberek vagyunk, csak azt szeretnénk, ha megbecsüln­ének minket, hiszen teljes erőbedobás­sal harcolunk minden alkalommal.

A barcelonai születésű futballist­a jelenleg az andorrai élvonalban szereplő IC d’Escaldes gárdáját erősíti, de karrierje során megfordult a spanyol másodosztá­lyú Las Palmasban és a harmadik ligás Rayo Vallecanób­an. Eddig egyszer volt bajnok, mostani klubjával a 2019–20-as szezon végén ünnepelhet­ett aranyérmet.

 ??  ??
 ??  ?? Élmény
A Kylian Mbappéval (fehérben) felálló világbajno­k francia válogatott ellen is pályára léphetett az andorrai
Élmény A Kylian Mbappéval (fehérben) felálló világbajno­k francia válogatott ellen is pályára léphetett az andorrai
 ??  ?? Rutinos Ildefons Lima 1997-ben debütált Andorra nemzeti tizenegyéb­en
Rutinos Ildefons Lima 1997-ben debütált Andorra nemzeti tizenegyéb­en
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary