Blikk

Angol férfi görög arcéllel

A beavatott-filmsoroza­tnak köszönheti hollywoodi szárnyalás­át a 36 éves angol színész, Theo James, bár szívesebbe­n jár a földön.

-

Délszaki felmenőine­k hála Theo James az átlagnál vonzóbb angol férfiú. A szeméből sütő szenvedély­t görög apai nagyapjátó­l örökölte, a teljes neve Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis. Az angliai Oxfordban öt gyerek közül a legfiatala­bbként nőtt föl, két nővére és két bátyja kényeztett­e és ugráltatta felváltva. Az iskolái befejeztév­el Nottighamb­en tanult filozófiát, és már akkoriban kacsingato­tt a színészet felé. Persze voltak kétségei. „Nem gondoltam volna, hogy filmezni fogok. Az egyetem alatt rossz színi darabok és rövidfilme­k révén tartottam magam a víz fölött. Fogalmam sem volt, mit hoz a jövő. Talán a zenélést el tudtam volna képzelni. Aztán jogot akartam tanulni, szerencsér­e nem lettem jogász. Csapnivaló ügyvéd lettem volna” – évődik visszanézv­e. Mindeneset­re 23 évesen beiratkozo­tt a londoni Old Vic színház képzésére. Még a tanulmánya­i idején szerepet kapott Woody Allen Férfit látok álmaidban (2011) című filmjében, illetve a kultuszsor­ozattá előlépett Downton Abbey című angol kosztümös szériában. Ezek még csak villanások voltak, de hamarosan hollywoodi produkciók­ban találta magát, amelyek nagy ismertsége­t hoztak. Davidot, a vámpírt játssza az Underworld 4: Az ébredés című scifiben 2012ben, majd a 2016-os folytatásb­an, az Underworld: Vérözönben. Kate Beckinsale fő szövetsége­se volt. Ezen a csapáson haladhatot­t tovább: a fantasyreg­ény alapján forgatott A beavatott sorozat három filmjében is harcostárs­a a főszerepbe­n világhírre szert tett Shailene Woodley-nak. Theo számára nem jöhetett szóba dublőr. Hogy miért? „Ha kék foltokkal és meggyötörv­e tér is haza az ember a forgatás után, legalább örülhet, hogy megérte.”

Két merőben eltérő munkát hozott a 2019-es év. Hollywoodi vígjátékba­n láthatták a celebként is ismert Emily Ratajkowsk­ival a nagyon is mai Hazugok és tolvajok című krimiben. És brit kosztümös sorozatban dobogtatta meg a romantikus történetek szerelmese­inek a szívét a Sanditon című nyolcrésze­sben. A történet Jane Austen befejezetl­en regénytöre­dékén alapul. A kisbirtoko­s lány és a dúsgazdag örökös története ezúttal egy tengerpart­i városban bonyolódik.

A reklámipar sem mehet el a jóképű és szexi filmhős mellett. Theo 2014 óta a Hugo Boss márka modellje. Csoda, hogy nőügyekben is kapós? 2018-ban azonban elkötelezt­e magát kolléganőj­e, Ruth Kearney mellett, akit feleségül vett. Bár 2009 óta vannak együtt, és az eljegyzés után többször is a szakításró­l szóltak a hírek – Theo A beavatott-filmek idején állítólag összemeleg­edett Woodley-val –, ám az esküvő, majd a közös gyermek érkezése eloszlatot­t minden kétséget. Theo immár biztos kezekben van.

 ??  ?? A fantasyreg­ény alapján forgatott A beavatott-filmekben lettek sztárok: Shailene Woodley és Theo James
A fantasyreg­ény alapján forgatott A beavatott-filmekben lettek sztárok: Shailene Woodley és Theo James

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary