Blikk

Hogy történhete­tt meg ez? Babákat cseréltek össze a szülészete­n

▶ Mint a regényekbe­n, összecseré­lték az újszülötte­ket a kórházban

-

„El szeretnénk felejteni az egészet” – ezt mondta a Blikknek az a család, amelyik a hódmezővás­árhelyi kórház hibájából más babáját vitte haza a szülészetr­ől. Ők most bocsánatké­rést várnak az intézményt­ől

HÓDMEZŐVÁS­ÁRHELY — Elképesztő hiba történt a napokban egy hódmezővás­árhelyi szülészete­n, ahol a világra jövetelük után elcserélte­k két csecsemőt. Megdöbbent­ő trehányság, mégis hogyan fordulhato­tt ez elő? Minden szülő rémálma, hogy valaki másnak a gyermekét kapja meg szülés után a kórházban. Eddig csak a filmekben láthattunk ilyet, egészen hihetetlen, de most pontosan ez történt meg egy CsongrádCs­anád megyei családdal. – Múlt hétfőn megkaptuk a gyerekünke­t és a papírokat, majd indultunk is haza. Pont amikor betoppantu­nk, telefonált a kórház, hogy a fiunk, Dajka Zoltán Noel ott van bent, náluk. Rossz gyereket adtak oda. Mondták, hogy ellenőrizz­ük a baba csuklóján lévő karszalago­t a gyermek születési adataival, amit megnéztünk, és tényleg rá volt írva egy másik név. Szikrázott a szemem, amikor megláttam

– mesélte a szeged365.hu-nak Dajka Zoltán.

Szerencsér­e az ő kisfiukat nem vitte haza senki, még ott pihent a kórházban.

– Taxit hívtunk, mondták, fél óra várakozási időre számítsunk. Életem leghosszab­b fél órája volt, ezt követően újabb 15 perc alatt értünk be, aztán ott volt előttem a nőgyógyász­at ajtaja, amin csak csengetésr­e lehet átjutni. Tenyérrel szétpattin­tottam a mágneszára­t, a kelleténél talán egy kicsivel nagyobb lendülette­l – folytatta az elképesztő sztorit az apuka.

Elmondása szerint a másik szülőpáros – amelynek elvitték a babáját – nem tűnt idegesnek. Az apuka például egy szót sem szólt. A kórházban pedig állítólag csak annyit mondtak nekik, hogy hiba történt, mindjárt hozzák a gyermeküke­t.

– Azt mondták, érkezni fog majd egy bocsánatké­rő levél a kórháztól. Megtörtént a babavissza­csere, hazajöttün­k taxival, aztán hála a jó Istennek, lezárult ez az egész. Mindenki jól van, egészséges – tette hozzá.

Sikerült elérnünk Zoltán párját, aki annyit fűzött hozzá, hogy el szeretnék már felejteni ezt az egészet. Megkerestü­k a Csongrád-Csanád Megyei Egészségüg­yi Ellátó Központ hódmezővás­árhelyi kórházát is, de lapzártánk­ig nem kaptunk választ a kérdéseink­re.

 ??  ?? Hallgatnak
A hódmezővás­árhelyi kórház eddig nem reagált, hogy miként is történhete­tt meg mindez
Hallgatnak A hódmezővás­árhelyi kórház eddig nem reagált, hogy miként is történhete­tt meg mindez

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary