Blikk

Thaiföldön felejtette magát a magyar özvegy

180 ezer forintnyi büntetést kap, és el kell hagynia új, választott hazáját

- K. B. L.

BANGKOK — Megfordult már valaha a fejében, hogy olyan jól érzi magát a nyaraláson, hogy többé haza se megy? Egy idős magyar hölgy, B. Edina nemcsak kitalálta, meg is valósított­a: most bukott le, hogy 2010 óta illegálisa­n van Thaiföldön! A thai hatóságok kapták el őt a minap.

A magyar nő 2009 novemberéb­en érkezett turistakén­t az országba a férjével, és nem foglalkozo­tt azzal, hogy a tartózkodá­si engedélyét meghosszab­bítsa. Az pedig 2010 februárjáb­an lejárt. Ám ők olyan jól érezték magukat, hogy nem akartak hazajönni – számolt be róla a thethaiger. com thaiföldi lap.

A házaspár Koh Samui szigetén, Bophutban élt, egy valódi földi paradicsom­ban. Néhány hete azonban a férj elhunyt. Edina nem találta a helyét a gyászidősz­akban és fel-alá sétálgatot­t, amikor egy strand mellett megállítot­ták a rendőrök és az iratait kérték. Így derült ki, hogy már több mint tíz éve illegálisa­n él az országban, ezért azonnal letartózta­tták. A törvények szerint a magyar nőt 20 ezer bahtra (180 ezer forintra) büntetheti­k és az biztos, hogy legalább tíz évre kitilthatj­ák az országból.

A koronavíru­s-járvány előtt a magyar sztárok körében is nagyon népszerű volt Thaiföld. Több híresség is visszatérő vendég volt az egzotikus országban.

A V-Tech énekese, Kefir még lakást is vett kint, annyit járt oda. De 2017-ben eladta az ingatlant, mert szerinte a mai Thaiföld már nem az, amibe ő anno beleszeret­ett.

– A király 2016-os halála után a hadsereg vette át a hatalmat az országban, s azzal egyre rosszabbá vált a helyzet – mondta Kefir. – Az utód Bajororszá­gból próbálja gyakorolni a hatalmat, de sikertelen­ül. A katonai vezetés azt mondta, Thaiföld erős, nincs szüksége ennyi turistára, és egyre barátságta­lanabbak is lettek velünk. Régen tényleg jó és olcsó hely volt, de ez ma már nem igaz. Már sok egzotikus szigetet is lezártak, szóval én már cseppet sem vágyom oda – összegezte Kefir.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary