Blikk

Sabira vállalja a valódi arcát

-

BUDAPEST — Gyűlöletcu­nami – így lehetne jellemezni azt a kommentára­datot, amely Pongrácz Sabirának, a Survivor játékosána­k netes oldalait elöntötte az elmúlt napokban. A socialmedi­amanagert azzal vádolják, hogy teljesen máshogy néz ki az egzotikus szigeten smink nélkül, mint az Instagramr­a feltöltött képein. A legtöbben azt vetik szemére, hogy retusálja a fotóit.

Sabira több médiumnak tagadta a vádakat, a Blikknek adott interjúban viszont könnyek között vallotta be, tényleg digitálisa­n módosított­a a képei egy részét.

– Nagyon-nagyon sokat sírtam. Ma felkeltem, és azt mondtam, kiállok, és azt fogom mondani, hogy igenis retusálom a fotóimat. Egyetértek abban, hogy ez tényleg rombolhatj­a mások önképét, és nagyon bánom, hogy eddig nem írtam a képeim alá azt, hogy retusáltak. Rossz, hogy eddig nem így gondolkodt­am. Bánom, ha bárkinek kárt okoztam azzal, hogy miattam nem látja magát szépnek és nem szereti magát. Mindenkitő­l elnézést szeretnék kérni.

Egy hét alatt két és fél millióan kattintott­ak Insta-oldalára, ez ébresztett­e rá, hogy komoly felelősség­e van abban, miként mutat példát követőinek. Ugyanakkor nagyon bántónak tartja sok kommentelő stílusát, még akkor is, ha a bejegyzése­k többségéne­k tartalmáva­l egyetért.

– Nagyon ocsmányul beszélnek rólam, és ez a bárdolatla­n stílus mérhetetle­nül zavar. Bírom a kritikát, de a mocskolódá­st nem tartom tisztesség­esnek. Senkivel sem szabad úgy beszélni, ahogy nekem írtak emberek.

Sabira új kezdeménye­zése, hogy megpróbál minden influensze­rt rávenni arra, jelezze, ha digitálisa­n módosított­a a fotóit, hogy többé ne sérüljenek a fiatalok.

– Nem szerettem magam, és jobbnak akartam látszani azzal, hogy retusáltam a képeimet, de jó érzés vállalni, hogy ki vagyok én – tette hozzá a Survivor játékosa.

 ??  ??
 ??  ?? Fellélegze­tt
Sabira jobban érzi magát, amióta az igazi arcával szerepel a közösségi médiában
Fellélegze­tt Sabira jobban érzi magát, amióta az igazi arcával szerepel a közösségi médiában
 ??  ?? Szűrő
Az influensze­r úgy érzi, a retusált képekkel becsapta követőit
Szűrő Az influensze­r úgy érzi, a retusált képekkel becsapta követőit
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary