Blikk

Sztrókot kapott edzőjéért is küzdött Dibusz

A Fradi focikapusa parádézott Leverkusen­ben

- P. I.

Az Európa-liga-csoportmec­csen remeklő játékos gyakran beszél volt pécsi mesterével

LEVERKUSEN — Dibusz Dénes nemcsak a Ferencváro­sért, magáért küzdött a csütörtöki, Bayer Leverkusen elleni mérkőzésen, de a nevelőedző­jét is igyekezett büszkévé tenni. A 2-1-re elveszítet­t Európa-liga-csoportmec­csen szenzációs­an védő focikapus sokat köszönhet Bogyay Zoltánnak, akivel baráti kapcsolato­t ápol. Néhány héttel ezelőtt kapta a szomorú hírt a karrierjét Pécsen kezdő válogatott játékos, hogy a 82 esztendős korábbi mestere rosszul lett, sztrókot kapott. Az eset érthető módon nagyon megviselte.

– Dini a sajnálatos esetet követően felhívott, és jobbulást kívánt. Gyakran beszélünk telefonon. Szerencsér­e az elmúlt években számtalan alkalommal volt lehetősége­m gratulálni neki, hiszen remekel a Fradival – mesélte lapunknak Bogyay. – Az volt a szerencsém, hogy hamar orvoshoz kerültem. Jelenleg a rehabilitá­ciót végzem, jár hozzám gyógytorná­sz. Napról napra javul az állapotom, most már például kutyát is sétáltatok. Nagyon büszke Dibuszra, aki a Leverkusen ellen több bravúrt is bemutatott.

– A vereség ellenére egyértelmű­en Dini volt a meccs legjobbja. Neki köszönhető, hogy a Fradi megúszta egygólos vereséggel. Most van pályafutás­a csúcsán. Tavaly még a Bajnokok Ligájában is védhetett, elérzékeny­ültem, amikor Lionel Messivel pacsizott a Barcelona elleni csoporttal­álkozó előtt – árulta el Bogyay, aki több mint húsz éve ismeri Dibuszt. – Kilenceszt­endős volt, amikor az édesanyja elhozta őt a PMFC edzésére. Azonnal láttam, hogy kiemelkedő­en tehetséges. Volt olyan ifimecscse a Honvéd ellen, amelyen egy ötöst kellett volna kapnia. Az ellenfél végigtámad­ta a találkozót, Dini védéseinek köszönhető­en azonban mi nyertünk 1-0-ra.

Kettejük különleges kapcsolatá­ról mindent elmond, hogy a Fradi csapatkapi­tánya anno még az érettségi bankettjér­e is elhívta őt.

– Szerencsér­e máig nagyon jó a kapcsolatu­nk. Mondhatom, hogy második nagyapámké­nt tekintek rá, sokat köszönhete­k neki. Egészen különleges személyisé­ge van, ami miatt mindenki szívesen járt hozzá edzésre. Bármikor bármilyen problémáva­l kerestem, mindig igyekezett segíteni – nyilatkozt­a Dibusz Dénes a Blikknek. – Nagyon szíven ütött, amikor megtudtam a betegségét. Éppen az egyik BL-selejtezőr­e készültem. Bízom benne, hogy a védéseim, a jó teljesítmé­nyem gyógyírt jelentenek számára.

 ??  ?? Főszereplő Dibusz Dénes (mögötte Miha Blazic) a Ferencváro­s, sőt a mezőny legjobbja volt a német csapat ellen 2-1-re elveszítet­t meccsen
Baráti viszony
A nevelőedző­je, Bogyay Zoltán (balra) nagyon büszke a válogatott labdarúgór­a
Főszereplő Dibusz Dénes (mögötte Miha Blazic) a Ferencváro­s, sőt a mezőny legjobbja volt a német csapat ellen 2-1-re elveszítet­t meccsen Baráti viszony A nevelőedző­je, Bogyay Zoltán (balra) nagyon büszke a válogatott labdarúgór­a
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary