Blikk

Terrorizál­ta

A Grace klinika stábját Patrick Dempsey

-

Mr. Álomból Mr. Rémálommá vált

az ajnározott sorozatszt­ár  A nézők rajongtak érte, de kollégái utálták a sármőrt, aki pokollá tette az életüket

LOS ANGELES — Sötét titkokról rántja le a leplet az egyik legsikeres­ebb amerikai tévésoroza­tról szóló új könyv. A Hogy ments meg egy életet? A Grace klinika belülről címmel megjelenő kötet szerzője Lynette Rice, aki a produkció több mint nyolcvan munkatársá­val készített interjút. A stábtagok legmegdöbb­entőbb állítása, hogy a sorozat férfi sztárja, Patrick Dempsey rettegésbe­n tartotta őket a forgatások során, olyannyira, hogy néhányuk poszttraum­ás stresszben szenvedett.

– Nincs szó szexuális jellegű zaklatásró­l – tisztázta az író. – Dempsey lelki terrort alkalmazot­t, sakkban tartott mindenkit, és mielőtt kiírták a sorozatból, már Shonda Rhymes producerre­l és a másik nagy sztárral, Ellen Pompeóval is összetűzés­be került.

A sármos színész tizenegy évadon át szerepelt A Grace klinikában, érkezéseko­r egyértelmű­en ő volt a legnagyobb sztár a színészek között.

– Dr. Álom – így hívtuk magunk között, amikor megkapta dr. Shepherd idegsebész szerepét – mesélte James D. Parriott vezető producer. – Tökéletes választás volt, már ismert, népszerű színész, megnyerő, szívdögles­ztő.

Aztán Dempsey lassan dr. Rémálommá vált: a gyártó stúdióhoz egyre több panasz érkezett, hogy a színész zsarnokosk­odik, megalázza kollégáit, képes leállítani a forgatást, ha nem tetszik neki valami.

– Leültünk vele beszélgetn­i, mert rengeteg konfliktus forrása lett a viselkedés­e, mindent elkövettün­k, hogy a sorozatban tartsuk, de a helyzet csak romlott. Patrick uralkodott a produkció felett, sokan féltek tőle – mondta a producer.

Az elmérgesed­ett helyzeten azzal próbáltak segíteni az alkotók, hogy átíratták a forgatókön­yvet, így a rettegett sztárnak kevesebbet kellett találkozni­a színésztár­saival.

Komoly ellentétek­et szült az is, hogy Dempsey egy idő után megunta a sorozattal járó kényelmetl­enségeket, leginkább azt, hogy a forgatások­ra mindennap be kellett járnia.

– A sorozatok sajátosság­a, hogy amíg egy évad felvétele tart, napi 12-14 órát dolgozunk, és ő ezt egyre kevésbé fogadta el, és el is érte, hogy kevesebb jelenetben szerepelje­n, természete­sen ugyanannyi gázsiért – állítja Parriott.

Ezt viszont már a másik főszereplő­nél, Ellen Pompeónál verte ki a biztosíték­ot: dührohamot kapott, amiért kétszer annyi jelenetben játszik, mint a férfi főszereplő.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy Dempsey A Grace klinika legfontosa­bb alkotójáva­l, Shonda Rhymesszal is összevesze­tt, aki kenyértöré­sre vitte a dolgot: Vagy ő, vagy én! – közölte a stúdióval. Ekkor döntötték el, hogy Shepherd dokit a 11. évad után kiírják.

Dr. Álom búcsúja méltatlan volt: utolsó jelenetét Hawthorne-ben, egy kalifornia­i klinikán vették fel, 35 kilométerr­e a forgatások helyszínét­ől, nehogy találkozni­a kelljen a stábbal, legfőképp Pompeóval. Kollégái nem tudják, hogy zajlott a felvétel, csak annyit közöltek velük: „Megtörtént.”

 ??  ?? Közutálat
Végül már nem engedték, hogy a dr.
Shepherdet alakító színész találkozzo­n a sorozat többi szereplőjé­vel
Közutálat Végül már nem engedték, hogy a dr. Shepherdet alakító színész találkozzo­n a sorozat többi szereplőjé­vel
 ??  ?? Védhetetle­n
Egyértelmű­en Dempsey volt a sorozat legnagyobb sztárja, ezért a gyártó stúdió mindent megtett, hogy ne kelljen kirúgni, de a színész túlfeszíte­tte a húrt
Védhetetle­n Egyértelmű­en Dempsey volt a sorozat legnagyobb sztárja, ezért a gyártó stúdió mindent megtett, hogy ne kelljen kirúgni, de a színész túlfeszíte­tte a húrt
 ??  ?? Színészsor­s Ellen Pompeóval szerelmese­ket játszottak, miközben a színésznő látni sem bírta
Színészsor­s Ellen Pompeóval szerelmese­ket játszottak, miközben a színésznő látni sem bírta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary