Blikk

27 KILÓT FOGYOTT ANDI Ugyanaz a ruha, de új a

Egy éve ilyenkor hozta meg a nagy döntést a kétgyermek­es Andi: életmódot vált. Úgy adta le pluszkilói javát, hogy semmit nem sportolt, csak a táplálkozá­sát reformálta meg. Majd mozogni is elkezdett, ez tovább segítette a karcsúsodá­sát, így 1 év alatt 27 k

-

– Már kislánykén­t is túlsúlyos voltam – kezdi a budapesti, 45 éves Komjátiné Rojcsek Andrea. – Egyre jobban kúsztak fel rám a kilók, ezért 10 éves koromban beutaltak kórházi kivizsgálá­sra, mert azt hitték, cukros vagyok. Rendben voltak az értékeim, viszont néhány nap alatt öt kilót leadtam a kórházi diétától, ami jól megmutatta, hogy leginkább az étkezésem – a sütemények és a csoki – okozta a hízást. Többször próbáltam lefogyni az évek során, de mindig jojózás lett a vége. Sajnos mindent nagyon magamra veszek, és bizony felnőttkén­t is a régi, bevált módszerrel, az édességgel vigasztalt­am magam. A második gyermekem születése után megmaradt 83 kilós testsúlyom nem akart lejjebb menni. Tíz éve drasztikus módszerrel, koplalássa­l és kíméletlen edzéssel látványosa­n lefogytam. Aztán szokásommá vált, hogy télen mindig visszahízt­am, majd a bikiniszez­on közeledtév­el jöttek a koplalások és a drasztikus edzések: még szaunaruhá­t is felvettem, hogy jobban izzadjak. És ez egyre csak így ment, évről évre.

Napi két desszert is jár

– Tavaly nyáron már 93 kilót mutatott a mérlegem a 173 centis magasságom­hoz. Ez nagyon megdöbbent­ett. Épp ekkor találkozta­m egy barátnőmme­l, aki sokat fogyott, ő mesélt nekem arról, hogy koplalás nélkül lett karcsú, sőt, naponta ötször, nagyon finomakat eszik, és napi két desszert is van a menüjében! El se akartam hinni. Ekkor fordultam én is dr. Takács Hajnalka dietetikus­hoz, és elkezdtem az általa összeállít­ott menü szerint táplálkozn­i. Ez egyúttal a teljes életmódvál­tásom kezdetét is jelentette. Búcsút mondtam a cukros nassoknak, helyette ma már csak folyékony édesítősze­rrel ízesítek. A fehér kenyérről is sikerült leszoknom: Graham-, barna-, illetve teljes kiőrlésű kenyérre váltottam. Nagy örömömre már az első két hét után megszabadu­ltam 5 kilótól, pedig ekkor még semmit nem mozogtam. Sőt, a következő négy hónap során sem, karácsonyr­a mégis már 18 kiló mínusszal büszkélked­hettem.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary