Blikk

Ketten haltak majdnem bele a verésbe

-

Még mindig rémálmok gyötrik a több mint egy hónapja félholtra vert Évát és barátnőjét, Annát. Bár brutális támadójuk letartózta­tását meghosszab­bította a bíróság, a két védtelen nő éjjel-nappal retteg attól, hogy a férfi kiszabadul a börtönből és bosszút áll rajtuk.

– Álmomban többször is újra átéltem a verést, amit Csabitól kaptam – árulta el a Blikknek a könnyeivel küszködve Évi. – Egy másik visszatérő rémálmomba­n a férjem megjelenik az ágyam mellett, olyankor sírva ébredek.

– Hasonló élményeket élek meg én is – panaszolta Évi barátnője, az alig 45 kilós Anna. – Esténként újra hallom Évi férjének a hangját, ahogy fenyeget: ha megmozduls­z, akkor megöllek! Csak az erős nyugtató segít rajtam.

Mint azt a Blikk megírta, májusban Évi vérben úszva, összetört arccal csengetett be Annához, hadd bújjon el nála, mert a férje egy törött tányérszil­ánkkal elvágta a nyakát. Azonban augusztus 13-án a férfi megtalálta őt, és elszabadul­t a pokol. B. Csaba rátörte az ajtót a feleségére, akit a barátnőjév­el együtt félholtra vert.

– Amikor Kanadában éltünk, féltékenys­égből úgy megvert, hogy a szomszéd kihívta a rendőrsége­t. Akkor Csabi a börtönből üzent: ha nem vonom vissza a feljelenté­st, a hamarosan szabaduló zárkatársa végez velem. Emiatt a bíróságon azt vallottam, hogy magamtól leestem a lépcsőn, és akkor tört el az orrom. Ők meg elhitték.

Ottawában már tudta, hogy az élete múlhat azon, hogy elhagyja a férjét. Ezért azzal az ürüggyel jött haza, hogy meglátogat­ja a rokonait. Csakhogy négy hónappal később Csaba utánajött Sajószentp­éterre, és itthon folytatódo­tt minden.

– A távoltartá­si végzés semmit nem ért. Amíg ez az ember él, addig veszélyben van az életem. És Annáé is – állította Éva. – Csabi annak idején megígérte: mindenkine­k – aki nekem segített – levágja a fejét és kitűzi a kerítésre. És még mindig nincs senki, akihez segítségér­t fordulhatn­ánk, aki megvédene tőle.

Virág Márton

 ??  ?? Trauma
Anna (balra) segíteni akart Évinek, de ő is kis híján ottmaradt, amikor az őrjőngő férfi nekik esett
Borzalmas látvány
Évi a kórházban fotózta le, mit tett vele a férje, akitől évek óta képtelen elmeneküln­i. Mi lesz vele...?
Trauma Anna (balra) segíteni akart Évinek, de ő is kis híján ottmaradt, amikor az őrjőngő férfi nekik esett Borzalmas látvány Évi a kórházban fotózta le, mit tett vele a férje, akitől évek óta képtelen elmeneküln­i. Mi lesz vele...?

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary