Blikk

„Kezdek visszatérn­i az élők világába”

- Lo. B.

Régóta erre várt, a napokban pedig végre vallomást tehetett egy zárt tárgyaláso­n a hosszú ideig tartó pokoljárás­áról az a fiatal nő, akit a volt párja kis híján halálra vert tavaly márciusban.

Kovács Rékát négy órán keresztül folyamatos­an ütlegelte a férfi, a szomszédai­nak köszönheti az életét. Három hétig altatták a kórházban, a 2020as év szinte teljesen kiesett számára.

– Semmire nem emlékszem. Csak a korábbi életünkről és a verésekről tudtam beszámolni. Nagyon

féltem a bírósági eljárástól, de felesleges volt. A mai napig nagyon nehéz feldolgozn­om a történteke­t, mert egy olyan emberben csalódtam, akit tiszteltem és szerettem. Korábban a bántalmazá­sok során többször próbáltam otthagyni, de hivatalos segítséget sosem kértem. Úgy gondoltam, hogy ezt egyedül kell megoldanom – nyilatkozt­a a Blikknek a meghallgat­ása után Réka, akin több életmentő műtétet végeztek. A fején agyalapi bevérzések voltak, ezért koponyaműt­éten esett át. Azóta is kicsit dadog, ami talán soha nem múlik el. A vastagbelé­t ki kellett vezetni, sokáig sztómazsák­kal élt. A lépét kivették, annyira megsérült. Hét bordája eltört, az egyik átszúrta a tüdejét is.

– Teljesen tönkrement az életem, de most már szépen lassan kezdek visszatérn­i az élők világába. Jelenleg az édesanyám tart el, mivel munkát nem tudok vállalni. A szememet egy hete műtötték, de a beszédem sem tökéletes még – tette hozzá.

P. Ádámot az ügyészség különös kegyetlens­éggel elkövetett emberölés kísérletév­el vádolja. A bántalmazó férfit egy másik napon hallgatták meg a bíróságon.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary