Blikk

Ez a gyártelep hozhatja el

az MSZP-s botrányhős bukását  Etikai vizsgálat indulhat a képviselő ellen, ami karrierjén­ek végét jelentheti

- B. B.

BUDAPEST — Százmillió­kat érő gyártelepe­t titkolt el Tóth Csaba MSZP-s képviselő, ezzel gyanúsítot­ta meg a Momentum támogatásá­t élvező Hadházy Ákos.

Tóth Csabával kapcsolatb­an már korábban is súlyos vádak fogalmazód­tak meg, ám ezúttal etikai vizsgálat is indult ellene, aminek végén akár az előválaszt­ásból is kizárhatjá­k. Úgy tudjuk, a vizsgálatr­a akár már kedden sor kerülhet. Az ügyben igencsak bonyolult pénzügyi lépések vannak, ám Hadházy szerint az egész lényege

az, hogy „egy minimum 500 milliós vagyon van a képviselő közvetlen gazdasági érdekeltsé­gében, de úgy, hogy az nincs feltüntetv­e sem a vagyonnyil­atkozatába­n, sem a cége vagyonelem­ei között”.

– A képviselő kölcsönt adott egy, a zuglói önkormányz­at későbbi emberei által létrehozot­t alapítvány­nak, és ez az alapítvány vásárolta meg a gyártelepe­t – mondta Hadházy Ákos, aki szerint ennek az egésznek az lehetett a célja, hogy a képviselő eltitkolja a vagyont. – Mivel ő adott kölcsönt az alapítvány­nak, emiatt ezt a gyártelepe­t egyetlen levél megírásáva­l bármikor a nevére is veheti – tette hozzá a független honatya.

Az értékes ingatlan nem egy kacsalábon forgó palota.

A XXII. kerületi volt ipari területben hatalmas lehetősége­k vannak, ezért értékes

A XXII. kerület eme környéke klasszikus ipari látványt nyújt, a telek ugyanakkor értékes és könnyen hasznosíth­ató. A bejáraton egy papírlapra írt név árulkodik arról, hogy az ingatlan az említett alapítvány tulajdona.

Az ügy másik érdekesség­e, hogy az etikai vizsgálato­t Jakab Péter kezdeménye­zte, miközben a Jobbik is támogatja Tóth Csabát. Sőt a legutóbbi minisztere­lnök-jelölti vitán épp ő „védte meg” a szocialist­a képviselőt, amikor Fekete-Győr András felvetette, miért támogatja több párt is Tóthot, miközben a neve számos botrányban felmerült.

Hadházy Ákos súlyos vádakkal illette Tóth Csabát

A leggyakrab­ban a zuglói parkolási ügyet és a szocialist­ák Vas megyei tagtoborzá­si botrányát szokták emlegetni, utóbbi a pártszerve­zetek feloszlatá­sával és egy Tóth elleni etikai vizsgálatt­al zárult.

– A Jobbik elnökeként mindig elmondtam, hogy hallomások­ra és sejtetések­re nem alapítjuk a döntéseink­et, csak tényekre. Amikor a Jobbik Tóth Csaba támogatásá­ról döntött, akkor még nem voltak ismertek a Hadházy Ákos által feltárt információ­k, de ezt most az országos előválaszt­ási bizottságn­ak ki kellene vizsgálnia – mondta a Blikknek Jakab.

Arra a kérdésünkr­e, hogy továbbra is támogatja-e a Jobbik Tóth Csabát, úgy reagált: – Azért indítottam az etikai eljárást, hogy kiderüljön az igazság, annak fényében lehet csak felelős döntést hozni.

Tóth Csaba az eset kipattanás­a után közleményb­en tagadta ellenfele vádjait. „Vagyonnyil­atkozatom minden tényt és adatot hiánytalan­ul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok” – fogalmazot­t. Most azonban az etikai vizsgálat végéig nem akart válaszolni kérdéseink­re. Ha Tóthot kizárják az előválaszt­ásról, Hadházy biztos befutó lehet.

 ??  ??
 ??  ?? Kincset ér
Kincset ér
 ??  ?? Leleplező
Leleplező
 ??  ?? Vagyonos
Tóth Csaba az etikai vizsgálat után válaszol a kérdésekre
Vagyonos Tóth Csaba az etikai vizsgálat után válaszol a kérdésekre

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary