Blikk

mindig lesz munkánk Ács:bruttó 200–550ezerFt

 Azok a tanfolyamo­k a legmenőbbe­k, amik vállalkozó­kat képeznek

-

MAGYARORSZ­ÁG — Sokan kényszerül­tek pályamódos­ításra az elmúlt másfél évben. Az éttermi és szállodai dolgozók álltak be futárnak, eladónak a járvány alatt. Most viszont már azt is tudni, mely szakmák ígérik a legbiztosa­bb kenyérkere­setet. A TanfolyamO­KJ.hu képzéskere­ső portál összegyűjt­ötte a legkereset­tebb munkákat. Jelenleg szinte lehetetlen ácsot, kőművest, villanysze­relőt, burkolót találni, nem véletlen, hogy a lista első helyén szerepel az építőipar. Ezekkel a szakmákkal ráadásul könnyen indítható saját vállalkozá­s is. – Jelenleg annyi a megkeresés­ünk, hogy alig bírjuk teljesíten­i. Az egész iparág ezzel a „problémáva­l” küszködik. Persze a jelenség szerencsér­e a bérek növekedésé­t is eredményez­te – adott helyzetkép­et a Blikknek Piltman Miklós, a Tetőfedők Egyesületé­nek alelnöke.

– Az építőiparb­an a dupláját vagy akár a tripláját is meg lehet keresni a néhány évvel ezelőttine­k. Ez jó a szakképzet­t munkaerőne­k és a segédmunká­soknak is – magyarázta Rudi Péter, a Silver Fox munkaerőpi­aci szakértője.

A hiúság egyidős az emberrel, mindig is sokan szerettek volna fiatalnak látszani éltesebb korukban is. A szépészeti

szakmák sem maradhatta­k le a legkereset­tebb munkák listájáról.

– Fiatalon választott­am ezt a pályát, mert olyan szakmát akartam, amivel sosem szorulok mások segítségér­e. A magam ura akartam lenni. A legjobb dolog számomra az azonnali visszajelz­és, ha látom a vendég arcán az elégedetts­éget – méltatta hivatását Sinkovics Anikó kozmetikus. Istenes Györgyi még szakosodot­t is, arcmasszáz­zsal is foglalkozi­k. – Kisiskolás korom óta ez a szakma volt az álmom. Szeretem az embereket,

 ??  ?? Segít az ügyfelekne­k
Segít az ügyfelekne­k
 ??  ?? Építőipar
Piltman Miklós annyi megrendelé­ssel találkozik, hogy alig győzi az embereivel teljesíten­i
Építőipar Piltman Miklós annyi megrendelé­ssel találkozik, hogy alig győzi az embereivel teljesíten­i

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary