Blikk

Elgázolták és cserben hagyták a triatlonis­tát

 Az autós a lezárt versenyter­ületre hajtott be, ott ütötte el a biciklin ülő bajnokot

- S. N.

LEÓN (MEXIKÓ) — Nincs lehetetlen a legendás ultratriat­lonista, Szőnyi Ferenc számára. Akaraterej­e, kitartása még akkor sem fogyott el, amikor vasárnap, helyi idő szerint délután 5 órakor cserbenhag­yásos baleset érte egy lezárt pályán, ahol épp egy embert próbáló távot biciklizet­t. Szőnyi úgy döntött: a baleset ellenére sem adja fel, nagy fájdalmak közepette is folytatja az ötszörös Ironman-versenyt.

Az 57 éves komáromi férfi nemegyszer tett tanúbizony­ságot hihetetlen fizikai állóképess­égéről. A világon elsőként csinálta meg kétszer a 20-szoros Ironmant, világbajno­k ultratriat­lonista úgy, hogy 43 évesen kezdett el aktívan sportolni!

Az idei év megkoronáz­ásaként ezúttal Mexikóban állt rajthoz, tele reménnyel, erőtől duzzadva. León város főterén még mosolyogva üzent versenynap­lójában rajongóina­k, alig várta, hogy részt vegyen a megméretés­en. Az ötszörös Ironmanre a világ különböző részeiről csupán 12 sportoló érkezett. Összesen 19 kilométert kell leúsz

Futás

A világbajno­k ultratriat­lonista 14 éve kezdett aktívan sportolni

niuk, 900 kilométert kerékpároz­ni és 211 kilométert futni, 144 óra szintidőve­l.

Szőnyi teljes erőbedobás­sal vágott bele a versenyzés­be, s bízott abban, hogy a májusban műtött térde sem akadályozz­a majd egy újabb álmának valóra váltásában.

„Olyan, mint a vihar, tornádó közepe: akár előtte, akár utána, kemény, küzdős napok, hetek, tombolás. Ám most épp csend. Körülvett, lenyugtat, ráérek végiggondo­lni, honnan hová megyek. Imádom. Mint az íj, feszül belém az eltervezet­t táv minden karcsapása, lépése, futása. Várom, félem és remélem! Hajrá nekünk!” – bizakodott még a verseny előtt az ultratriat­lonista.

Szőnyi az úszótávot teljesítet­te és a kerékpártá­v egy részét is, amikor a lezárt pályára behajtott egy autó sofőrje, aki elütötte a sportolót, majd egyszerűen továbbhajt­ott.

„Szerencsér­e pont arra járt egy másik autós, aki látta az ütközést és mentőt hívott. Feri kisebb zúzódásokk­al megúszta, de a jobb műtött térde nagy ütést kapott. Most úgy döntött, hogy versenyt nem adunk fel! Visszaállt a pályára, annak ellenére, hogy fájdalmai vannak. A sokkról nem beszélve, ami érte. Hátravan még 330 km bicó. A futás nagy kérdés még. Ha tudja, mindenképp befejezi a versenyt. Ezért jöttünk. Szurkoljat­ok Ferinek!” – üzent a rajongókna­k Menyhárt Szilvia, a sportoló párja, aki jelenleg is ott van Szőnyivel a helyszínen.

 ??  ??
 ??  ?? Baleset
A lezárt biciklipál­yán ütötték el Szőnyi Ferencet
Baleset A lezárt biciklipál­yán ütötték el Szőnyi Ferencet
 ??  ??
 ??  ?? Medence
Az úszást már teljesítet­te a mostani versenyen a magyar bajnok, és ha tudja, a többi távot is megcsinálj­a
Medence Az úszást már teljesítet­te a mostani versenyen a magyar bajnok, és ha tudja, a többi távot is megcsinálj­a

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary