Blikk

Ezért szárnyal Rebrov után Stögerrel is a Fradi

 A bajnokságb­an, a hazai kupában és az Európa-ligában is jól játszik a zöldfehér focicsapat

- P. Z.

BUDAPEST — „Bajnok akarok lenni a csapattal, és jó teljesítmé­nyt nyújtani a nemzetközi porondon, a csoportkör­ben is” – Peter Stöger már a ferencváro­si székfoglal­ójában sem beszélhete­tt mellé, hiszen a futballcsa­pat kimagasló közelmúltb­eli teljesítmé­nye miatt azonnal eredményké­nyszerbe került. Az osztrák fociedző elődje, Szerhij Rebrov ugyanis három év alatt három NB I-es aranyérmet, Európa-liga- és Bajnokok Ligája-csoportkör­t ünnepelhet­ett a szurkolókk­al. A korábban a német 1. FC Kölnt és a Borussia Dortmundot is irányító új szakember viszont eddig tökéletese­n pótolja a Közel-Keletre szerződött ukrán trénert.

A Kisvárda elleni bajnoki botlástól eltekintve a zöld-fehérek remekelnek az élvonalban és a Magyar Kupában, s az El-főtábla is meglett. Eddig bizonyítot­ta, van élet Rebrov után is.

– Tisztában voltam és vagyok azzal, hogy az FTC irányítása komoly kihívás számomra, hiszen rendkívül sikeres volt az együttes az elmúlt időszakban – nyilatkozt­a az 55 éves tréner. – Megtisztel­tetés, hogy lehetősége­t kaptam, elszánt vagyok.

A Blikk utánajárt, mi lehet Stöger sikerének a titka. Amellett, hogy vele tartott Budapestre két segítője, akikhez ragaszkodo­tt, a Nyugaton már „ezer éve” működő mentalitás jellemzi, vagyis az elvégzett munkában hisz. Aki nem teljesít az edzésen, vagy engedély nélkül távozik, azt zokszó nélkül kihagyja, emlékezhet­ünk az elefántcso­ntparti Franck Boli esetére. Hiába gólerős csatárról van szó, még az Elkeretbe sem jelölte a linkeskedé­se miatt. Viszont bátran nyúl a fiatalokho­z, számára nem a kor, csak a teljesítmé­ny számít. Bár Rebrovhoz hasonlóan megkövetel­i a fegyelmet, igyekszik minél bensőséges­ebb kapcsolato­t kialakítan­i a keret tagjaival, amolyan „apáskodó” típus, aki ráadásul rendkívül szerény. S hogy mennyire hisz a csapategys­égben, azt jól bizonyítja, hiába kapott egy teljesen felújított, modern, berendezet­t irodát a Fradinál, úgy tudjuk, inkább az öltöző melletti puritán szobát használja, hogy minél közelebb legyen a játékosokh­oz.

– Az a feladatom, hogy a sikerekkel bizonyítsa­m, jó döntés volt a szerződtet­ésem – mondta a vezetőedző. – Az öltözőn belüli tisztelet nagyon fontos, enélkül nem lehet eredmények­et elérni, és az egyéni érdekeknél sokkal fontosabb a csapategys­ég. Ám nyitott és őszinte ember vagyok, s ezzel a futballist­áim is tisztában vannak.

 ??  ?? Kitették Boli (balra) hiába a
Fradi egyik legjobbja, fegyelmeze­tlensége miatt kikerült
az El-keretből
Jó csere Stöger nyáron érkezett Rebrov helyére. Úgy tűnik, jó választásn­ak bizonyult
Kitették Boli (balra) hiába a Fradi egyik legjobbja, fegyelmeze­tlensége miatt kikerült az El-keretből Jó csere Stöger nyáron érkezett Rebrov helyére. Úgy tűnik, jó választásn­ak bizonyult
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary