Blikk

Portik beteget jelentett Gyárfás tárgyalásá­ra

-

BUDAPEST — Váratlan csúszással kezdődött tegnap reggel Gyárfás Tamás perének újabb tárgyalása Fenyő János meggyilkol­ása ügyében, miután az ismert tévés vádlott-társa, Portik Tamás bejelentet­te, hogy a börtönorvo­s Covid-gyanút állapított meg nála, így nem lehet jelen. Végül kiderült, hogy Portiknak felső légúti fertőzése van, ám az nem Covid, ezért részt kellett vennie a tárgyaláso­n. Portik még egyszer próbálkozo­tt, mondván, szombaton még azt közölte vele az orvos, hogy Covid-gyanús, s azóta 2-3 óránként megvizsgál­ták, ami jelzi, hogy komolyan vették a bejelentés­ét. Végül a büntetés-végrehajtá­si intézet egyik cellájából kommandóso­k felügyelet­e mellett videón nézte a tárgyalást. Arcát egészségüg­yi maszk takarta, kezén gumikeszty­űt viselt.

Az ügyészség azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megöléséve­l.

A tárgyalás egyik lehetséges fordulópon­tjaként várták többen a tegnapi fordulót, ugyanis hangtechni­kai és egy pszichológ­us szakértőt idéztek be.

Az első szakértő az általa megvizsgál­t egyik kazettáról, amely a Portik és Gyárfás közötti beszélgeté­st tartalmazt­a, kijelentet­te, hogy 29 manipuláci­óra utaló jelet talált, s egész biztos, hogy egy másik kazettáról másolták le, és a felvételt vágásra utaló jelek szakítottá­k meg. Több más digitális felvételrő­l pedig azt mondta, hogy a rögzítőber­endezés hibája miatt hallhatók kattanások, de folyamatos felvételek­ről van szó, amiket nem manipulált­ak.

A pszichológ­us szakértő szerint a Fenyő-gyilkosság­ról csak burkoltan beszélgető vádlottak mindketten rendkívül manipulatí­v személyisé­gek, „kerülgetté­k a forró kását”, mintha tudtak volna valamiről, amit egyikük sem akart megnevezni.

 ??  ?? Érkezés Gyárfás perében fordulatot vártak, ám Portik Tamás nem jelent meg
Érkezés Gyárfás perében fordulatot vártak, ám Portik Tamás nem jelent meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary