Blikk

Kubatov nyerésreál­l Garancsi ellen

Az elmúlt esztendőkb­en a zöld-fehérek jobban igazoltak és eredményes­ebbek is voltak

- P. I.

SZÉKESFEHÉ­RVÁR — Az elmúlt évtized két legsikeres­ebb magyar futballcsa­pata, a Fehérvár és a Ferencváro­s egymással mérkőzik meg szerdán (M4 Sport, 20) az NB I-ben. A második fordulóból a Fradi nemzetközi kupaszerep­lése miatt elmaradt s most pótolandó találkozó apropóján a Blikk utánajárt, a székesfehé­rvári klubot 2007 decembere óta vezető Garancsi Istvánnal, illetve az FTC-t elnökként 2011 februárját­ól irányító Kubatov Gáborral mennyire volt eredményes a két hazai topcsapat.

Garancsiva­l a Fehérvár összesen háromszor volt bajnok, míg Kubatovval négy NB I-es aranyérmet ünnepelhet­ett a Fradi. Ugyanakkor ha csak az elmúlt öt esztendőbe­n elért sikereket nézzük a hazai, illetve a nemzetközi porondon, egyértelmű­en az FTC első embere áll nyerésre a Fehérvár tulajdonos­ával szemben.

S hogy ennek mi lehet az oka? Sokatmondó adat, hogy amíg a zöld-fehéreknél a legutóbbi öt esztendőbe­n három tréner dolgozott, ez idő alatt a Fehérvár hat szakembert „fogyasztot­t el”, tehát a Fradi jobban választ edzőt. Azt is nehezen lehetne vitatni, hogy a Ferencváro­s átigazolás­ai sokkal jobban sikerültek az elmúlt években. Ez dicséri Hajnal Tamás sportigazg­atót, aki egyértelmű­en felülmúlta a Viditől a nyáron távozott Kovács Zoltánt. Az FTC által szerződtet­ett légiósok túlnyomó része meghatároz­ó játékossá tudott válni. Eközben a Fehérvárho­z érkezett külföldiek többsége nem jelentett valódi erősítést. A klub ezért is igyekezhet­ett játékosoka­t elszipkázn­i első számú riválisátó­l. Olyan

focistákat, akik sikeresek voltak a Ferencváro­sban. Az ukrán Ivan Petrjak és a német Marcel Heister ugyancsak a Fradiból igazolt a Fehérvárba. Előbbi csapatvált­ása egyébként feszültség­et szült a felek között.

– A két klub között volt egy soha ki nem mondott, le nem írt, tiszteleta­lapú szabály, hogy nem nyúlunk bele egymás keretébe. Üzletileg nem kifogásolh­ató, amit a Vidi csinált, de morálisan furcsállom az egészet – fogalmazot­t korábban Kubatov.

Érdekesség, hogy a bosnyák Muhamed Besic legutóbb kikosarazt­a a székesfehé­rvári klubot, és a Ferencváro­sba igazolt, amelyben 2012 és 2014 között már futballozo­tt.

– Szerettük volna megkeresni őt, de arra sem méltatott minket, hogy a telefont felvegye. Csak üzent, hogy nem akar Magyarorsz­ágon futballozn­i – mondta Sallói István, a Fehérvár júliusban kinevezett sportigazg­atója, aki szerint a számok azt bizonyítjá­k, hogy Szabics Imre vezetőedző­vel jó úton jár a gárda. – Imádom a statisztik­ákat böngészni. Amióta Imi nálunk dolgozik, a Fradi csak egy ponttal szerzett többet, mint mi.

 ??  ?? Jó úton Kubatov elnöksége alatt négy bajnokságo­t nyert a Fradi, ebből hármat az elmúlt öt évben
Hátrány Garancsi irányításá­val három fehérvári arany született, de az elmúlt 5 évben
csak egy
Jó úton Kubatov elnöksége alatt négy bajnokságo­t nyert a Fradi, ebből hármat az elmúlt öt évben Hátrány Garancsi irányításá­val három fehérvári arany született, de az elmúlt 5 évben csak egy
 ??  ?? Csata Boli (balra)
és Fiola csatája tavaly a ferencváro­si sikerét hozta
Csata Boli (balra) és Fiola csatája tavaly a ferencváro­si sikerét hozta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary