Blikk

Az erő vele van

17 17 18 16  A Dortmund norvég focistája sikerét a kemény edzésmunká­nak köszönheti 17 17 15 15 17

- Ke. D.

Az új szezonban nyolc mecscsen

DORTMUND — Elképesztő formában van a norvég Erling Haaland, és még nem érte el teljesítők­épessége határát. A német élvonalban szereplő Borussia Dortmund futballist­ája üstököskén­t robbant be a nemzetközi labdarúgás színpadára, és azóta is ontja a gólokat klubjában és hazája válogatott­jában is. A 194 centiméter magas csatár 67 mérkőzésen 68 gólt és 19 gólpasszt szerzett eddig klubjában, idén nyolc meccsen 11 találatot vállalt és négy gólpasszt jegyzett, ami jól mutatja, hogy a világ egyik legjobb támadójává nőtte ki magát, de éhsége nem csillapodo­tt. – Nem vagyok elég eredményes. Közel vagyok az egygólos meccsenkén­ti átlaghoz. Úgy gondolom, több találatot kellene szereznem, mint ahányszor pályára lépek

Részletek: www.eumet.hu – nyilatkozt­a elszántan néhány hete.

Azt, hogy nem a levegőbe beszélt, bizonyítja azóta is. Az ifjú szárnyalás­a nem a véletlen műve, rengeteget dolgozik azért, hogy ilyen sikeres legyen. Amikor Salzburgbó­l jelenlegi csapatához igazolt, mindössze 76 kilogramm volt, ám 15 hónap leforgása alatt 12 kg izmot szedett fel magára.

– A teste azért reagál olyan jól az edzésre, mert a genetikája kiváló. Tizenöt hónap alatt tizenkét kiló izmot szedett fel. Őrület volt. A semmiből építettük fel az izmait – mondta róla korábbi személyi edzője, Erase Steenslid.

Ennek ellenére nem áll le továbbra sem, számára az edzés egy vallás, célja, hogy fizikailag is kiemelkedj­en, hosszú, sikeres és sérülésmen­tes pályafutás­t tudhasson magáénak. Ebben példaképe lehet a portugál Cristiano Ronaldo, aki 36 évesen is bomba formában van. Az ötszörös aranylabdá­s klaszszis rendkívüli figyelmet szentel az étkezésére, ebben követi őt Haaland is.

– Természete­sen szeretnék idővel a világ legjobb játékosává válni, de tudom, hogy ez nem történhet meg azonnal. Az utóbbi időben a szokásosná­l kicsit többet voltam az edzőteremb­en, így éreztem, hogy a bicepszem erősödik – mutogatta izmait a norvég, akinek elsősorban a felsőteste fejlődött rengeteget.

erősödött: most 88 kiló a norvég, míg korábban

 ??  ?? Változás Látszik, hogy sokat
(alul) csak 76 volt
Változás Látszik, hogy sokat (alul) csak 76 volt
 ??  ?? Remekel 11 gólnál tart
Remekel 11 gólnál tart
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Munka Erling Haaland érezte, hogy a munkának köszönhető­en a bicepsze is erősödik
Munka Erling Haaland érezte, hogy a munkának köszönhető­en a bicepsze is erősödik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary