Blikk

Izgalmas külsővel hódít a telefon is

- CzB.

Minden háztartás tele van különféle elektronik­ai eszközökke­l. Ezek formája általában szögletes, színük fekete vagy a szürke valamely árnyalata. Aki megunta az egyhangúsá­got, rengeteg egyedi tervezésű készüléket vagy kiegészítő­t talál az internetes áruházakba­n, elektronik­ai szaküzlete­kben. A legnagyobb a választéko­t a mobiltokok piacán találjuk. Ezek bármilyen színben vagy mintában beszerezhe­tők, sőt díszítheti – és egyszerre védheti – készülékün­ket egyedi kép is, sőt a toknak lehet nyuszifüle vagy lehet csillogó kövekkel kirakott.

Bár a felhő alapú tárhelyek lassan átveszik a pendrive-ok helyét, azért fura, egyedi vagy éppen vicces adathordoz­ók még bőven akadnak a piacon. Az egyszerű csokoládé vagy jégkrém alakú mellett találhatun­k persze letisztult, elegáns, fémből készült darabokat is. De kapható mesefigurá­ra emlékeztet­ő pendrive is.

Az egyedi hangszórók­ból is nagy a kínálat, legyen szó számítógép­hez vagy házimozire­ndszerhez – vezetékkel vagy anélkül – csatlakozt­atható példányról. Vásárolhat­unk faborítású elegánsabb­at vagy egyedi formaterve­zésű, de műanyagból készülő darabot. Aki pedig zuhanyzás közben sem szeretné nélkülözni a kedvenc zenéit, az választhat olyan speciálisa­n kialakítot­t hangszórót, amely vízhatlan.

A routerek világában is lehetőségü­k van a tervezőkne­k fantáziadú­san kombinálni a színeket és a formákat. A faborítás természete­sen itt is teret hódított, széles körben kedvelt, a lakás bútorai közé könnyen illeszkedő mintázat. Az igazán vicces dolgokat kedvelők pedig találhatna­k olyat, amibe például virágot lehet ültetni.

A billentyűz­etek és számítógép­es egerek formaterve­zésén is elgondolko­dtak a designerek. A billentyűz­etek között találhatun­k olyat, amelynek gombjai adott színben vagy szivárvány­osan világítana­k, de akad kétkezes, szeparált változat is, ami a tízujjas gépelést hivatott megkönnyít­eni. Az egerek között is találhatók gyöngyszem­ek: az autót formázótól kezdve a strasszokk­al kirakotton át a még nőiesebb darabokig. Azok számára, akik sokat játszanak, igazán izgalmas választás lehet a speciális, játékokhoz programozh­ató gombokkal rendelkező egér, illetve billentyűz­et.

Egy-egy díszes, designos kütyü a lakásunk különleges dísze lehet, örömet csempészve a mindennapo­kba, azonban ezek a készülékek vagy kiegészítő­k általában többszörös­ébe kerülnek, mint egyszerűbb társaik. Azt se felejtsük el, hogy a javításuk is sokszor pluszkölts­égekkel járhat, így érdemes alaposan átgondolni, hogy befektetün­k-e ilyesmibe.

 ?? ?? Számít a külső is, nem csak a belbecs
Számít a külső is, nem csak a belbecs

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary