Blikk

Pásztor Erzsi a színpadon ünnepli szülinapjá­t

- Cs. H.

BUDAPEST — Munkával ünnepli 85. születésna­pját Pásztor Erzsi. A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő még mindig olyan energikus, hogy azt sok fiatal is megirigyel­hetné.

– Nagy ajándék nekem, hogy dolgozhato­k, ráadásul a Fergeteges látogatás című darab végén a színpadon köszöntene­k majd. Hát kell ennél több? – kezdte lapunknak Pásztor Erzsi. – Két hete mutattuk be, és tapsolt, imádott a közönség, meg is hatódtam, még sírtam is. Akkor eldöntötte­m, adok magamnak egy díjat, így jelképesen megajándék­oztam magam a „Közönség művésznője” címmel, mert én mindent a közönségne­k köszönhete­k. A Szomszédok­ban én voltam Janka néni, egy ellenszenv­es, kiállhatat­lan figura, akinek pici epizódszer­epei voltak, mégis imádtak a nézők, és máig nem felejtette­k el.

A színésznő lányával, öccsével is ünnepel, sőt még a Svájcban élő unokatestv­ére is hazajön.

– A legszebb születésna­pjaim gyerekkoro­mban voltak. Nagy szegénység­ben éltünk, koldus volt az egész ország, ennek ellenére édesanyám mindig megoldotta a helyzetet. A nap a templomban kezdődött, Szent Erzsébetne­k, a védőszente­mnek virágot vittem, ezt a hagyományt pedig a mai napig megtartott­am. Utána elhívhatta­m a kis barátaimat, és nem volt ajándék, csak egy kis üres kalács, maximum valamilyen pite vagy rácsos sütemény, de én annak annyira örültem, mintha valami drága dolgot kaptam volna. Sokszor eszembe jut, hogy menynyire szeretném újra érezni annak a süteményne­k az ízét, de ha behunyom a szemem s elmerülök az emlékeimbe­n, még sikerül! Most pedig nincs semmi kívánságom, csak erőt és egészséget kérnék, hogy még jó ideig állhassak a színpadon.

énekel, bírja a

IBIZA — Az utóbbi időben nem koncerteze­tt a U2, és ez igencsak meglátszik Bonón. Az ír zenekar frontember­ét spanyolors­zági vakációján örökítetté­k meg a lesifotóso­k, és úgy tűnik, az utóbbi időszakban jó néhány kilót felszedett.

A színpadon mindig bomba formában lévő, energikus énekes hoszszú szárú fürdőnadrá­gban ment ki a tengerpart­ra, így le sem tagadhatná, hogy pocakot eresztett az elmúlt hónapokban. Pedig köztudott róla, hogy egészséges életmódot folytat, a turnék idején rendszeres­en diétázik, és sportolni is szokott. Ennek nyoma sincs most.

 ?? ??
 ?? ?? Aputest
Bono az ibizai strandon levetkőzöt­t és megmutatta aputestét
Színpadon
A U2 frontember­e a színpadon mindig remek formában
tempót
Aputest Bono az ibizai strandon levetkőzöt­t és megmutatta aputestét Színpadon A U2 frontember­e a színpadon mindig remek formában tempót
 ?? ??
 ?? ?? Évforduló
A Kossuth-díjas színművész 85 éves lett, és remekül érzi magát
Évforduló A Kossuth-díjas színművész 85 éves lett, és remekül érzi magát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary