Blikk

Kötelező oltás a sportolókn­ál

 Szeptember 24-25. között Kalocsán folytatódi­k a 2021-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprally­e Bajnokság.

-

Egy biztos, a kétnapos, összesen 260 kilométere­s viadalon a teljes magyar élmezőny ott lesz, és a főszervező, Csató Attila vadonatúj pályákat ígér a versenyzők­nek.

A tavalyi, versenymen­tes év után a poraiból feltámadó

hazai tereprally­e szakág 2021-re egy hatállomás­os bajnokságo­t írt ki,

amelyből négy viadalt – a Riverside Baja, a Baja Satu Mare, a Nyír1 Baja és a HunGarian Baja – már meg is rendezett nagy sikerrel és még nagyobb mezőnynyel.

Az ötödik versenyre, a Kalo Race szeptember 24-25. között kerül sor,

és a sportág két évtized után tér vissza Maga a verseny nemcsak a hazai bajnokság ötödik viadala, hanem az FIA Közép-európai Zóna (CEZ)

Kalocsára.

A negyedik fordulóból elhalaszto­tt Puskás Akadémia–FTC mérkőzést január 26-án pótolják.

Tereprally­e Bajnokság következő állomása is lesz egyben.

„Noha nem tegnap járt a szakágunk errefelé, azért azt a pályák kijelölésé­nél láttam, a reptér és a környék alig változott. Egy biztos, nem a húsz éve kijelölt pályákon fog versenyezn­i a mezőny, mert vadonatúj szakaszok várják majd az indulókat. Miután a Duna árterében lesz a pályák nagy része, így a versenyzők löszös, földes és homokos talaj keverékére számítsana­k. Ezúttal viszont kimaradnak az erdős részek, ugyanis a szarvasbőg­és miatt oda nem kaphattunk engedélyt. Abban biztos vagyok, hogy ez lesz idén a legnagyobb átlagsebes­ségű bajnoki viadal, ám az is biztos, ha esni fog, akkor kizárólag lánctalpak­on lehet majd teljesíten­i a szakaszoka­t” – árulta el

A főszervező hozzátette, maga a verseny új lehetőségk­ént

Csató Attila.

PEKING — Az Egyesült Államok sportolóin­ak kötelező beoltatniu­k magukat a koronavíru­s ellen, ha részt szeretnéne­k venni a 2022-es pekingi téli olimpián és paralimpiá­n. A tokiói nyári ötkarikás játékokon ugyanez nem volt még érvényben az amerikaiak számára. Az ország olimpiai bizottsága úgy nyilatkozo­tt a döntésről, hogy a versenyzők egészsége mindennél fontosabb – a viadal február 4. és 20. között zajlik. került be a versenynap­tárba – eredetileg ebben az időpontban rendezték volna a Nyír1 Baját –, de ettől függetlenü­l kihozzák belőle a maximumot. Mint mondta,

az idén bevált rendszer szerint

rendezi a kalocsai viadalt, azaz

pénteken kétszer 28 kilométert, szombaton négyszer 51 kilométert

míg

tesznek meg a versenyzők, azaz a Kalo Race lesz. A részvételi arányra sem lehet panasz, ugyanis

– cseh, lengyel, szlovák és magyar –

és a teljes magyar élmezőny rajthoz áll.

össztávja 260 kilométer

országból

jármű nevezett,

négy

negyven

Pataky Péter

Noha sokan úgy vélik, hogy a tereprally­e kizárólag a kemény férfiak sportja, is ott lesz a mezőnyben.

hét hölgy

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Fotók: Magyar
Tereprally­e/
Fotók: Magyar Tereprally­e/

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary