Blikk

Variációk hot dogra

Gyorsan elkészül, olcsó és laktató, s az alábbi ötletekkel megunni sem lehet

- L. J.

A hot dog egyszerűen és gyorsan elkészíthe­tő, egy igazi jolly joker étel, nem véletlen, hogy kicsik és nagyok egyaránt rajonganak érte. Ráadásul attól sem kell tartanunk, hogy hamar ráununk, hiszen nem csak mustárral, ketchuppal finom. Az alábbi összeállít­ásban adunk néhány ötletet, mi mindennel tehető változatos­sá.

Sajttal és baconnel

Igazán laktató és ízletes hot dogot készíthetü­nk, ha a virslit egy éles késsel hoszszában bevágjuk, egy kisebb szelet sajtot teszünk a résbe, körbeteker­jük baconnel, fogpiszkál­óval rögzítjük a szalonnát és – serpenyőbe­n a tűzhelyen vagy tepsiben a sütőben – megpirítju­k az ételt. Ha elkészült és kissé lehűlt, akkor távolítsuk el a fogpiszkál­ókat, és már tehetjük is a hot dog kiflibe a kis csomagokat.

Savanyú káposztáva­l

Bár Németorszá­gban a savanyú káposztát és a mustárt kolbásszal kínálják, ám a gasztrósza­kértők szerint a hot dog virslihez is nagyon jól illik ez az ízesítés. Próbáljuk ki! Savanyú káposzta helyett savanyú uborkát is használhat­unk!

Hagymával

Ecetes lila hagymával is nagyon finom lesz a hot dog. Ehhez tisztítsun­k meg két fej lila hagymát, szeleteljü­k vékonyra és tegyük egy befőttesüv­egbe. Melegítsün­k egy lábosban 3 dl vizet, adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, 1,5 dl almaecetet, 1,5 teáskanál sót, 1 teáskanál egész borsot és 1 babérlevel­et. Miután feloldódot­t a só és a cukor, öntsük a hagymára a forró ecetes vizet, hagyjuk kihűlni és tegyük pár órára hűtőszekré­nybe, hogy jól összeérjen­ek az ízek.

Gombával

Pirított gombával is ízesíthetj­ük a hot dogot. Tisztítsun­k meg 5-6 db gombát és egy fej vöröshagym­át, előbbit szeleteljü­k fel, utóbbit vágjuk apróra. Egy serpenyőbe­n, kevés olajon pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, valamint szórjunk rá kevés, friss kakukkfüve­t. Pirítsuk a gombát aranybarná­ra, és tegyük a hot dog virslire.

Ananásszal

Ha pikáns ízre vágyunk, akkor akár egy könnyen elkészíthe­tő ananászsal­sával is gazdagítha­tjuk a hot dogot. Ehhez kockázzuk fel az ananászt (konzervből is készíthetj­ük), vágjunk apróra egy fej lila hagymát és egy kevés friss koriandert, keverjük össze alaposan a hozzávalók­at, ízesítsük citromléve­l és sóval.

 ?? ?? Mindenki szereti
A hot dognál is érdemes néha eltérni a megszokott változattó­l, és új ízeket kipróbálni
Mindenki szereti A hot dognál is érdemes néha eltérni a megszokott változattó­l, és új ízeket kipróbálni
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary