Blikk

Gyászol a Status Quo

► Kincset vitt a piacra Lajcsi, és gazdagon távozott. De nem tartja meg a pénzt

- Csatári Henriett

BUDAÖRS — Maga Galambos Lajos is meglepődöt­t, hogy mennyien látogattak ki miatta és persze portékája után érdeklődve vasárnap a budaörsi piacra, ahol másfél millió forintért el is kelt a piac egyik legértékes­ebb műtárgya, egy Pablo Picasso-kép. A zenész közel kétmillió forintot gyűjtött össze mindössze pár óra leforgása alatt, lapunknak pedig elárulta, miként sikerült eladnia évek során összegyűlt kincseit.

– Egy vietnámi orvos vette meg a képet, és igazán nagyvonalú volt, mert a 700 ezer forintra értékelt Picassót több mint a duplájáért, másfél millióért vette meg. El sem akartam hinni – újságolta a Blikknek Lajcsi.

– Emellett megvette azt a harmonikát is, amelyet még édesapámtó­l kaptam, amikor már ismert zenész voltam. Azért 65 ezer forintot fizetett, és bár nagyobb az értéke, mivel ő vásárolta meg a képet, meg sem fordult a fejemben, hogy többet kérjek érte. Hálám jeléül neki ajándékozt­am a lányom, Boglárka egyik festményét, valamint egy dedikált CD-t is adtam neki.

Bár a budaörsi piac mindig zsúfolt, a legtöbb érdeklődő, nézelődő Lajcsi standjánál volt, a Dáridó királya pedig nem volt rest, trombitát ragadva szórakozta­tta a közönséget.

– Sokan csak egy autogramot vagy egy közös fotót kértek, de akadtak vásárlók is bőven. 1,8 millió forint gyűlt öszsze, aminek nagyon örülök. A bevétel teljes egészében két alapítvány­hoz kerül, az egyik hajléktala­n szülők gyermekeit támogatja, míg a másik izomsorvad­ásos gyermekek gyógyításá­t segíti.

A zenész festmények­et, freskókat, használati tárgyakat, bútorokat, késeket, kitűzőket, porcelánok­at árult, s bár nem sikerült mindenen túladni, egyáltalán nem csalódott.

– Eddig mindig vásárolni jártam a piacra, most jó volt eladni is. Eldöntötte­m, hogy heti rendszeres­séggel kijövök majd árulni. Sok értékes holmim van, amelyek otthon porosodnak. Van például egy hatalmas oltárképem, azt egy romániai görög katolikus templomból kaptam, de akad szabadkőmű­ves-kitűzőm is. A gyűjtőknek, kereskedők­nek ez valóságos kincsesbán­ya lehet, én pedig jó szívvel adom őket tovább, mivel nálam csak kallódnak.

Délben, a piac zárásakor Lajcsi elfújta az Il Silenciót, azaz a takarodót, ám megnyugtat­ta a későn érkező rajongókat, vásárlókat, hogy következő vasárnap is ott lesz a piacon.

LONDON — 72 éves korában elhunyt Alan Lancaster, a Status Quo alapítója és basszusgit­áros-énekese. Halálát közeli barátja, Craig Bennett jelentette be. A zenész hosszú ideje sclerosis multiplexb­en szenvedett, végül szeptember 26án, ausztrália­i otthonában érte őt a halál – írja a DailyStar. Lancaster 1962 és 1985 között volt a zenekar tagja, 2013-ban pedig visszatért, és állapota ellenére is sok turnén vett részt.

 ?? ?? Kiárusítás
Lajcsi minden olyan értékétől megszabadu­l, amely csak porosodott az otthonában Így árulta portékáit Lagzi Lajcsi: www.blikk.hu
Húzónév
A Picasso-rajz volt a piacozás fő attrakciój­a
Kiárusítás Lajcsi minden olyan értékétől megszabadu­l, amely csak porosodott az otthonában Így árulta portékáit Lagzi Lajcsi: www.blikk.hu Húzónév A Picasso-rajz volt a piacozás fő attrakciój­a
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Nagyvonalú
A vietnámi vevő jóval többet adott a remélt árnál
Nagyvonalú A vietnámi vevő jóval többet adott a remélt árnál

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary