Blikk

Elküldheti­k Dárdait a történelmi zakó után

 A Hertha sportigazg­atója nem esik pánikba, nyugodtan akar döntést hozni

- P. I.

LIPCSE — Meddig maradhat Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedző­je? A magyar szakember tréneri karrierje legsúlyosa­bb vereségét szenvedte el, a német bajnokságb­an az RB Leipzig hazai pályán ütötte ki 6-0-ra az általa irányított berlini focicsapat­ot.

Néhány hete a Bayern München mért 5-0-s csapást a Herthára, a találkozót követően Dárdai felajánlot­ta lemondását. A távozására most komoly esély mutatkozik, berlini hírek szerint Fredi Bobic sportigazg­atóval végleg megromlott a kapcsolata, utóbbi a tréner utódját keresi. A lipcseiek elleni zakóval tovább csökkent az esélye annak, hogy Dárdai maradjon a berliniek felnőttcsa­patánál.

– Nem ragaszkodo­m a kispadhoz. A Hertha valószínűl­eg régóta keres egy nagy edzőt. Pál kicsi, kedves tréner, aki kisegít, ameddig kell. Ha ideérkezik egy nagy edző, akkor Pál rögtön visszatér az U16-os csapathoz, és csinálja tovább azt, amit korábban – mondta még korábban Dárdai.

A tréner a lipcseiek elleni vereség után nem gondol a lemondásra.

– Mindennap motiváltan megyek a csapathoz, a játékosoka­t úgy szeretem, mintha a fiaim lennének. A jelenlegi helyzet mindannyiu­nk számára nehéz. Úgy érzem, a labdarúgók bíznak bennem – hangsúlyoz­ta a szakember.

Kérdés, hogy Bobic is bízik-e benne.

– Megsemmisí­tő vereséget szenvedtün­k, nem akarunk még egyszer ilyen teljesítmé­nyt látni a csapattól. Ugyanakkor nem szabad rögtön pánikba esnünk, nyugodtan kell döntéseket hoznunk – fogalmazot­t a sportigazg­ató sokat sejtetően.

A Hertha játékosai próbálják megmenteni mesterüket, kiálltak Dárdai mellett, ezt bizonyítja Davie Selke, a csapat támadójána­k nyilatkoza­ta.

– Szükségünk van Pál és a szakmai stáb tapasztala­tára. Ne kezdjenek el edzőkérdés­sel foglalkozn­i, mögötte állunk – mondta a focista, aki csapattárs­aival vállalja a felelősség­et a Leipzig elleni égés miatt. – Bocsánatot kell kérnünk a szurkolókt­ól, akik elkísértek bennünket, ez az eredmény elfogadhat­atlan. Nem akarok mentegetőz­ni, az elsőtől az utolsó percig folyamatos­an elkéstünk egy ütemmel. Egyszerűen rossz napunk volt.

 ?? ??
 ?? ?? Fölény
Willi Orbán (balra) klubja, a Leipzig lefocizta a Herthát
Ez fájt
Dárdai Pál (balról, mel lette a kapus Schwolow és a fia, Dárdai Márton) karrierje legsúlyosa­bb vereségét szenvedte el edzőként
Fölény Willi Orbán (balra) klubja, a Leipzig lefocizta a Herthát Ez fájt Dárdai Pál (balról, mel lette a kapus Schwolow és a fia, Dárdai Márton) karrierje legsúlyosa­bb vereségét szenvedte el edzőként

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary