Blikk

„Egy vértócsába­n feküdt Kati”

► A gimnáziumb­ól hazatérő 16 éves fiuk talált rá a házaspár holttestér­e

- Virág Márton

TISZAFÖLDV­ÁR — Döbbenet és értetlensé­g uralkodik az alföldi kisvárosba­n. Az öszszeverő­dött betegek az egészséghá­z előtt taglalják, mit is jelent az ajtón a felirat, miszerint rendkívüli okok miatt a fogászat zárva. Itt, a fogászati rendelőben dolgozott aszsziszte­nsként Katika, akit a gimiből hazaérkező fia csütörtök délután holtan talált a házuk udvarán. Az édesapjára, F. Gáborra pedig a garázsban let rá, a férfi ott akasztotta föl magát.

„Gyere, Tibi, segíts, nagyon nagy baj van! Lehet, hogy betörők jártak nálunk, mert anya mozdulatla­nul fekszik a földön, és kék törölközőv­el van letakarva.” Katiék fia, a kis Gabi ezekkel a szavakkal kérte szomszédju­kat, hogy menjen át vele hozzájuk, mert nem találja az édesapját.

– A ház udvarán Kati egy vértócsába­n feküdt. Egy pillantás alatt felfogtam, hogy meghalt – nyilatkozt­a a Blikknek Tibor, a tragikus sorsú házaspár szomszédja. Közben a fiuk, Gabi benyitott a garázsba, és rögtön sokkot kapott. „Apu itt van, felakasztv­a – zokogta a kamasz – Az ajtón belépve láttam, hogy Gábor egy gerendára akasztotta fel magát, a teste belelógott a szerelőakn­ába.” Már nem lehetett rajta segíteni.

Percek alatt mentők és rendőrök lepték el a környéket, sokkot kapott az utcát kordonnal lezárták. A fél utca összeszala­dt Katika és Gábor halálhírér­e. Sándorné Erzsike a Blikknek elmondta: a házaspárt az egész város szerette, kívülről mintapár benyomását keltették. Haláluk okát senki nem érti.

– Gabi elárulta nekem, hogy az édesapja féltékeny volt Katira, aki nemrég került a fogorvosi rendelőbe assziszten­snek. Három hete a férj odament, balhét csapott. Megvádolta és felelősség­re vonta az ott dolgozó fogorvost – folytatta Tibor. – A síró-zokogó Gabit próbáltam nyugtatni, hiszen a nagyapja is öngyilkos lett. Attól féltem, hogy ő is kárt tesz magában. A fiú szülei nemrég megvették a szomszédos üres telket. Azt tervezték, hogy Gabinak házat építenek oda. Építkezés helyett az elárvult gyermek most szülei temetésére készül.

A Blikk kereste a tiszaföldv­ári egészséghá­zban praktizáló fogorvost, de sem a rendelőben, sem a fölötte lévő lakásában nem találtuk. Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitány­ság emberölés gyanúja miatt nyomoz.

 ?? ?? Sokkot kapott
Tibor, a szomszéd rohant segíteni a szüleit holtan találó gimnazistá­nak, aki a helyszínen
Mintapár Erzsike szerint a pár kapcsolata ideálisnak tűnt kívülről
Sokkot kapott Tibor, a szomszéd rohant segíteni a szüleit holtan találó gimnazistá­nak, aki a helyszínen Mintapár Erzsike szerint a pár kapcsolata ideálisnak tűnt kívülről
 ?? ?? Holttest az udvaron A feleség az udvaron feküdt, a férj a garázsban akasztotta fel magát
Holttest az udvaron A feleség az udvaron feküdt, a férj a garázsban akasztotta fel magát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary