Blikk

Történelmi Sallói-góllal vernénk Albániát

► Jól jöhet a nemzeti csapatnak a Sporting Kansas City remek formában lévő csatára a vb-selejtezők­ön

- L. Cs.

BUDAPEST — Történelmi gólban bízik a Sallói család. A magyar válogatott­ban szeptember­ben bemutatkoz­ott Sallói Dániel az észak-amerikai focibajnok­ságban (MLS), a Sporting Kansas City színeiben hétről hétre bizonyítja gólerősség­ét, ha pedig a szombati (M4, 20.45), Albánia elleni hazai vagy a keddi, Anglia elleni londoni világbajno­ki selejtezőn kapuba talál, az a nemzeti csapat történetéb­en egyedüláll­ó pillanat lesz. Édesapjáva­l, a 13-szoros válogatott Sallói Istvánnal ők lehetnek az első apa-fiú páros, akik címeres mezben egyaránt eredményes­ek tudnak lenni.

– Két nagy álmom van, bemutatkoz­ni a válogatott­ban, ezt aligha kell külön ecsetelnem. A másik, amit édesapám gyerekkoro­m óta mondogat, hogy a magyar labdarúgás történetéb­en van néhány apa és fia, akik játszottak nemzeti mezben, de olyan nincs, hogy mindkettő gólt is szerzett volna. Mivel apu lőtt egyet Ukrajna ellen, mi lehetnénk az elsők, ehhez már csak be kellene találnom a kapuba, és történelme­t írnánk! Nem tagadom, ez óriási motiváció – mondta a nyáron a Nemzeti Sportnak az ifjabb Sallói, aki azóta az angolok (0-4), az albánok (01) és Andorra (2-1) ellen is csereként kapott lehetősége­t. Most Szalai Ádám sérülése miatt nagy szüksége lehet rá a gárdának, amely a vb-álmok életben tartásáért küzd. A 25 éves csatár formája pedig igencsak biztató, 16 góljával második az MLS góllövőlis­táján.

Sallói István számára nagyszerű érzés, hogy fia megtartja a családi hagyományt: Dániel nagypapája, idősebb

Sallói István is NB I-es játékos volt Tatabányán, míg dédapja, Sallói Jenő Balassagya­rmaton focizott.

– Ez régi téma nálunk, nagyon jó lenne, ha sikerülne betalálnia, de most ennél is fontosabb a válogatott jó szereplése. Nagy pillanat egy család életében, amikor egy fiú továbbvisz­i a szülő, nagyszülő vonalát az élet bármely területén. Nálunk a mesterségü­nk címere a foci. Apukám is nagyon büszke Danira, és ha még köztünk lenne, nagyapám is az lenne – mondta a Blikknek a Fehérvár sportigazg­atója.

A gólveszély szerinte mindkettej­ük játékát jellemezte, jellemzi, más azonban a stílusuk.

– Daninak nagyon jó, különleges a rúgótechni­kája. Én talán a kapu közelében akrobatiku­sabb voltam, ollózva, „félollózva” is betaláltam, a tizenhatos­on kívülről viszont nagyon ritkán – magyarázta az édesapa.

Ha minden jól megy és bírom, akkor Párizsig szeretnék elmenni

Kapás Boglárka mondta ezt; a 28 éves világbajno­k úszó az idei olimpián nem tudott érmet szerezni, ott akar lenni három év múlva a következő játékokon

 ?? ?? 43%
IGEN
57%
NEM
43% IGEN 57% NEM
 ?? ??
 ?? ?? Folytatná Sallói Dániel (balra) folytatná a családi hagyományt, azaz ő is kapuba akar találni címeres mezben
Folytatná Sallói Dániel (balra) folytatná a családi hagyományt, azaz ő is kapuba akar találni címeres mezben
 ?? ?? Szurkol
Sallói István szorít fia és a magyar együttes sikeréért
Szurkol Sallói István szorít fia és a magyar együttes sikeréért

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary