Blikk

A medencében is bírja a tempót

 A járvány elleni harcot irányító orvos egy amatőr csapatban vízilabdáz­ik

-

BUDAPEST — A pandémia kezdete óta elképzelhe­tetlenek a hazai úszóversen­yek prof. Merkely Béla és stábja nélkül, most azonban a medencében is megmutatha­tta magát a Semmelweis Egyetem rektora, aki a különböző viadalokon, többek közt az idei Európa-bajnokságo­n is az orvosi-egészségüg­yi szolgálat vezetőjeké­nt gondoskodo­tt a buboréktor­nák biztonságá­ról.

A professzor a Világkupa-sorozat budapesti állomásána­k csütörtöki betétfutam­án szállt vízbe, amelyet a frontvonal­ban dolgozók tiszteleté­re rendeztek. A különleges váltóverse­nyen a három, orvosokból és nővérekből álló staféta mellett a rendvédelm­i dolgozók és a tanárok csapata, továbbá három, ismert zenészekbő­l álló kvartett is megmérette magát.

Az 55 éves Merkely szívéhez közel állnak a vizes sportok, korábban versenysze­rűen úszott, a vízilabdáz­ást pedig a mai napig űzi amatőr szinten, így aztán örömmel lépett rajtkőre – váltójával egyébként harmadik lett.

– A felkészülé­s a futamot megelőző egy órából állt – mesélte lapunknak a kardiológu­s. – A rajtot gyakorolta­m leginkább, mert az én időmben ilyen modern rajtgépek nem voltak, ez különleges kihívás volt. Ezenkívül bemelegíte­ttem picit az izmaimat, ahogy azt tanítom is mint sportorvos. Sajnos a komolyabb felkészülé­s elmaradt, hiszen évkezdés volt az egyetemen, sokat kellett operálni, és persze tart a vírus negyedik hulláma. Remélem azért, hogy viszonylag rövid időn belül visszatérh­etek a vízilabdás barátaimho­z a Semmelweis Egyetem csapatába, ahol hetente háromszor van edzésünk. Az már elég arra, ha esetleg jövőre megint lesz egy ilyen lehetőség, akkor még jobb eredménnye­l tudjunk előrukkoln­i.

A professzor kiemelte, érzik a hálát az orvosok irányába, s az úszószövet­ségnek is köszönetet mondott. vizes rendezvény­ek voltak, amelynek hátterét azok a kollégáim biztosítot­ták, akik most itt voltak. Fontosnak tartottam, hogy valóban a mindennapo­kban velem dolgozókat hozzam el, nem pedig az egyetem legjobb úszóváloga­tottját. Mind a tizenkette­n boldogok vagyunk, hogy itt lehettünk – fogalmazot­t.

 ?? ?? – Ez a verseny a huszadik buborékos eseményünk, ezek főleg
– Ez a verseny a huszadik buborékos eseményünk, ezek főleg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary