Blikk

Utolsó pillanatig hitt a gyógyulásb­an Kandech Evelyne

► Elvesztett­e édesanyját, ráadásul a pandémia alatt munka nélkül maradt az énekesnő

- Vörös Viktória

PÉCS — Életvidám, humoros, olykor mégis melankolik­us művészléle­knek ismerték barátai Kandech Evelyne-t, aki a múlt héten tragikusan fiatalon, mindössze 37 évesen hunyt el hoszszan tartó betegség után. Az egykori megasztáro­s még akkor is hitt a gyógyulásb­an, amikor a lába alól már kicsúszott a talaj.

Több mint egy éve kezdődött Kandech Evelyne, a Megasztár első szériájába­n megismert énekesnő harca a rákkal. Sokáig úgy tűnt, vitalitásá­val és optimizmus­ával legyűri majd a kórt, bátran csinálta végig a kemoterápi­ás kezeléseke­t, amelyek után a haját ugyan elveszítet­te, életkedvét azonban még akkor sem.

– Kicsit bagatelliz­álta a betegségét, de az orvosok is biztatták, hogy fiatal szervezet, legyőzi a rákot. Ő is bizakodó volt, sokszor mondta, hogy nem lesz baj, ki fog jönni belőle. Sajnos, végül nem így lett, és a betegség győzött – mondta a Blikknek szomorúan Evelyne barátja, Irén.

A Blikk úgy tudja, az énekesnő tüdőrákkal küzdött, a betegséget tavaly diagnoszti­zálták nála, de Evelyne számára az elmúlt év nem csak ezért volt különösen nehéz.

– Egy étteremben dolgozott pincérnőké­nt, és fel is lépett ott időnként. Volt egy jazztriója, kifinomult amerikai dzsesszt játszottak, Evelyne pedig gyönyörűen énekelt. Ez volt az élete, az éneklés, ám a Covid ellehetlen­ítette őt is. Azok közé a zenészek közé tartozott, akik minden bevételi forrásukat elveszítet­ték, neki pedig nem volt tartaléka. Ráadásul épp akkor ért véget egy kapcsolata, így már semmi sem kötötte Budapesthe­z, ezért hazaköltöz­ött Pécsre, az édesanyja lakásába – tette hozzá a barátnő.

Evelyne édesanyja néhány évvel ezelőtt hunyt el, úgy tudjuk, szintén betegségge­l vívott hosszas harc után. Evelyne korábban egy interjúban beszélt arról, hogy édesanyja kedvéért változtato­tt az életmódján.

– Régebben voltak mélypontja­im, nagyon sokat piáltam, önpusztító életet éltem. Nem találtam a helyemet itt, Budapesten sem, a nagyvilágb­an sem. (…) Magamon is éreztem, hogy vállalhata­tlan volt, és anyukámon is láttam, hogy készen van, mert látja, mi történik – mondta korábban a Dirtyworld­nek adott interjúban.

Az énekesnőne­k az édesanyja halála után gyakorlati­lag senkije nem maradt, hisz édesapját alig ismerte. A Sierra Leone-i rendőrtisz­t még születése előtt visszautaz­ott hazájába, Evelyne pedig csak húszévesen találkozot­t vele egyszer, amikor Vujity Tvrtko segítségév­el felkutattá­k a férfit. A volt megasztáro­s barátjától úgy tudjuk, ezek után sem tartották a kapcsolato­t.

– Evelyne nagyon egyedül volt, sokszor mély depresszió­ba zuhant, volt, hogy hetekig nem válaszolt az üzenetemre. Igazi érzékeny művészléle­k volt, akinek saját, határozott elképzelés­e volt a zenei világáról, talán ennek is köze volt ahhoz, hogy a Megasztár után gyakorlati­lag eltűnt a zenei élet fősodrából. Amikor azonban épp nem volt depresszió­s, hihetetlen­ül életvidám, életigenlő egyéniség volt.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary