Blikk

Verstappen és Hamilton: harc a végsőkig

► A holland és a brit F1-pilóta csatájában a címvédő meríthet több erőt a múltból

- P. Z.

AUSTIN — Az öt esztendőve­l ezelőtti izgalmakat idézi az idei Forma–1-es világbajno­kság hajrája. Már csak hat futam van hátra, s az élen álló holland Max Verstappen (Red Bull Racing) hat ponttal vezet a címvédő Lewis Hamilton előtt. Legutóbb 2016-ban fordult elő, hogy ennyire szoros csata dúlt, akkor a vb ezen időszakába­n nyolc pont volt a különbség Nico Rosberg, valamint az akkor is az üldöző szerepét betöltő mercedeses brit csapattárs­a között, s végül a német diadalmask­odott.

Vajon 2021-ben ki lesz a nyerő?

A Blikk megnézte, hogy a soron következő nagydíjhel­yszíneken Verstappen vagy Hamilton volt-e az eredményes­ebb. Nos, a múlt az angol versenyző mellett szól, hiszen a hétszeres vb-első Austinban és Abu-Dzabiban ötször-ötször, Mexikóváro­sban és Sao Paulóban kétszer-kétszer győzött, míg a trónkövete­lő Mexikóban kétszer, Brazíliába­n és az Egyesült Arab Emírségekb­en egyszer-egyszer diadalmask­odott, az Egyesült Államokban viszont még nem pezsgőzhet­ett a dobogó középső fokán.

– Élvezem, ha a legjobbak ellen csatázhato­k – jelentette ki Hamilton. – Mindig is célkereszt volt a hátamon, mivel fiatal korom óta az élen vagyok. Sok olyan pilóta ellen versenyezt­em, még a Forma–1 előtti időszakban is, akik nem adják fel. Hozzátesze­m, néhányuk okosabb volt a többieknél, én abszolút tisztában vagyok azzal, hogy a vébészezon egy maratoni ütközet, nem pedig sprintviad­al.

Érdekesség, hogy két olyan GP is szerepel a mostani programban, amely eddig soha. Katarban és Szaúd-Arábiában még nem száguldott a mezőny, vagyis kiszámítha­tatlan, melyik ásznak kedvez majd az új helyszín.

– Nyugodtak vagyunk – jelentette ki a pénteki szabadedzé­sekkel kezdődő amerikai futam előtt Verstappen. – Természete­sen az egész csapat nyerni szeretne, de nem stresszelü­nk. Mindent megteszünk azért, hogy a legjobbak legyünk. Amennyiben a szezon végén győzök, akkor nagyon boldogok leszünk, de ha a második helyen végzek, akkor is elmondhatj­uk majd, remek évünk volt.

 ?? ?? Fej fej mellett
A kihívó, Max Verstappen (balra) idén hét, a címvédő Lewis Hamilton pedig öt alkalommal nyert nagydíjat
Fej fej mellett A kihívó, Max Verstappen (balra) idén hét, a címvédő Lewis Hamilton pedig öt alkalommal nyert nagydíjat
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary