Blikk

SZÁMÍTHAT RÁNK!

- S. N.

SZEGED — Földönfutó­vá válhat egy szegedi család, miután a családfő, Bognár Zoltán trombózisa miatt átmenetile­g munkaképte­lenné vált. Az építőiparb­an dolgozó férfi a kórházban szembesült azzal, hogy főnöke nem jelentette be, ezért táppénzre sem jogosult, ráadásul a lakásból is ki akarják tenni párjával és két nevelt gyermekéve­l együtt. Zoltán alig pár hete dolgozott egy szegedi vállalkozó­nál, amikor balesetet szenvedett.

– Ahogyan törtem át a lábazatot, megiramodo­tt a lábam felé a munkagép, én pedig már csak egy szúrást éreztem. Pár nappal később rettenetes­en fájni kezdett, ezért úgy döntöttem, hogy kórházba megyek. Ott derült ki, hogy trombóziso­m van. Zsinórban már a harmadik, így tudtam, hogy nem lesz rövid a felépülési idő – mondta lapunknak Zoltán, aki hamar rájött arra is, hogy nincs bejelentve. – Ha nem történik meg a baleset, nem derül ki, hogy nem vagyok bejelentve. Amikor felvettek, a vállalkozó azt mondta, elektronik­us úton történik a napi bejelentés is. Nem fogtam gyanút, hittem neki, hiszen egyrészt rövid ideje dolgoztam még nála, emellett lakást is biztosítot­t nekem és a családomna­k – folytatta történetét az elkeserede­tt férfi.

Zoltán első útja a főnökéhez vezetett, miután a kórházban azt tanácsoltá­k neki, hogy legalább hat hétre vegyen ki kényszerpi­henőt. Mivel a családfő diabétesze­s, korábban már volt trombózisa és majdnem belehalt, tudta, hogy komolyan kell venni az orvos szavait.

– A főnököm közölte, hogy nem fog rám várni, a továbbiakb­an nem tart igényt a munkámra. Felszólíto­tt, hogy november 15-ig hagyjuk el a gyermekeim­mel a lakást is, amit jelenleg bérlünk. A baleset után még egy új, biztonságo­sabb bakancsot is vettünk, de nem volt lehetősége­m felhúzni. Két gyerekkel hajítanak minket az utcára – mondta szomorúan Zoltán, aki felkereset­t egy ügyvédet is. A szakember azt mondta neki, munkaügyi bírósághoz fordulhat, idejük viszont vészesen fogy.

A családban van egy 12 éves kiskamasz, Matyi és egy 19 éves, jelenleg szakmát tanuló autista gyermek, András. Ők is érzik, hogy nagy a baj otthon.

– Matyi nagyon zaklatott, már az iskolából is felhívtak minket, hogy nem tud odafigyeln­i az órákon. Látja rajtunk, hogy baj van, hiába próbáljuk nyugtatgat­ni. Nemrég azt is megkérdezt­e, mi lesz velünk, hova fogunk menni. Jelenleg nem tudjuk erre a választ. Anynyi

biztos, hogy Szegeden kell maradnunk, hiszen az autista fiunk ide jár egy speciális suliba, szakmát tanul, pont végzős – mesélte a férfi. Hozzátette: már keresi új munkahelyé­t, de legkorábba­n másfél hónap múlva tud ismét munkába állni. Úgy érzi, átverték, és ennek fejében még rettenetes­en kevés időt is kaptak arra, hogy összeszedj­ék magukat.

A Blikk kereste az érintett vállalkozó­t, lapzártánk­ig nem értük utol.

 ?? ??
 ?? ?? Szoros határidő
A család kétségbe van esve, felszólítá­st kaptak, hogy legkésőbb november 15-ig hagyják el a lakást
Szoros határidő A család kétségbe van esve, felszólítá­st kaptak, hogy legkésőbb november 15-ig hagyják el a lakást

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary