Blikk

Halászleve­t evett Dafoe

- K. R.

BUDAPEST — Világsztár­ok vendégségb­en! Az elmúlt években Magyarorsz­ág közkedvelt forgatási helyszíne lett a hollywoodi filmeknek, ennek köszönhető­en rendszeres­en látogatnak hazánkba világhírű színészek is. Ezúttal a Yorgos Lanthimos filmjén, a Poor thingsen dolgozó Willem Dafoe és Mark Ruffalo tért be egy VIII. kerületi étterembe, ahol korábban már Steven Spielberg is vacsorázot­t. A filmcsilla­gok és a velük tartó stábtagok természete­sen külön teremben ehettek, a velük tartó stábtagokk­al együtt.

– Nagyon elégedette­k voltak a főztünkkel és nagyon kedvesek voltak, roppant kulturálta­n viselkedte­k, megígérték, hogy még visszatérn­ek – árulta el lapunknak az étterem tulajdonos­a, Rosenstein Tibor, aki boldogan pózolt a filmcsilla­gokkal a közös fotókon.

A színészek ajándékot is kaptak, egy-egy üveg házipálink­át és Rosenstein szakácskön­yvét.

– Kibontottá­k a kóser házi szilvapáli­nkát, és elkezdtek italozni belőle az asztalnál. Dafoe egy tál halászleve­t rendelt, utána pedig töltött padlizsánt kért. Megtudtuk, hogy nagyon figyel az egészségér­e, ezért diétás ételt választott, salátát és friss rókagombát is evett még. Ruffalo pedig libacombot rendelt – árulta el a tulajdonos fia, Rosenstein Róbert, aki elmesélte, korábban az Oscar-díjas rendező, Steven Spielberg is járt náluk, sőt ajánlása alapján az édesapja is betért már hozzájuk.

– Spielberg kedvence a báránycsül­ök remzlivel, ami olyan, mint a tócsni. Nagyon sokat járt nálunk, amikor azonban befejezte a forgatást és elment, akkor bejött hozzánk elköszönni. Rá fél évre egy amerikai bácsi tért be hozzánk, négyen voltak. Rendelésko­r már mondta, hogy ő azt szeretné enni, amit Spielberg evett. Kivittük neki a csülköt, elkezdtünk beszélgetn­i

Willem Dafoe és Mark Ruffalo készségese­n pózolt a józsefváro­si vendéglőss­el

vele, és akkor derült ki, hogy ő Spielberg apukája, akit a fia küldött hozzánk, hogy látogasson meg minket, ha Magyarorsz­ágon jár – mesélte Rosenstein Róbert, aki már két évtizede dolgozik a családi étteremben, ahogy apjának is mindene az étterem. – Apukám mindennap bent van, pedig már 78 éves, de olyan, mintha hatvan lenne, ő egy terminátor. Vannak speciális dolgok, amiket kizárólag ő csinál, legyen az például egy jó birkapörkö­lt vagy a spárgapuco­lás, de felügyel is minket, hogy minden rendben menjen.

 ?? ?? Hála
Hála
 ?? ?? Hírnév
Rosenstein Tibornál lassan törzsvendé­gek lesznek a hollywoodi sztárok
Hírnév Rosenstein Tibornál lassan törzsvendé­gek lesznek a hollywoodi sztárok

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary