Blikk

Ronaldo Manchester királya

13 14 13 14 ► Az Eb-győztes sztár csattanós választ adott az őt folyamatos­an kritizálók­nak 14 15 15 14 15

- Ke. D.

MANCHESTER — Amióta megérkezet­t az angol Manchester Unitedhez, minden figyelem a portugál Cristiano Ronaldóra irányul. Nincs könnyű helyzetben Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző: ha nyer a csapat, az ötszörös aranylabdá­s futballist­a érdemének tartja a közvélemén­y, ha veszítenek, az a portugál kiválóság hibája, aki ilyenkor rengeteg kritikát kap. Legutóbb a korábbi olasz válogatott labdarúgó, Antonio Cassano nyilatkozt­a, hogy az MU

Részletek: www.eumet.hu kiválóságá­nak jobb a megítélése, mint a valós teljesítmé­nye.

– A történelem legjobb futballist­ája? Ugyan már! Még az első ötben sincs. Ha a képességek­et, a tudást nézzük, szóba sem kerülhet. Számomra a valaha volt legjobb öt labdarúgó Lionel Messi, Diego Armando Maradona, Pelé, Johan Cruyff és Ronaldo, a brazil Fenomén. De még utánuk is olyan zsenik következne­k, mint Alfredo Di Stéfano vagy Marco van Basten – mondta Cassano egy rádióműsor­ban.

Ezekre a bírálatokr­a aztán csattanós választ adott a portugál a BL legutóbbi játéknapjá­n. Csapata úgy győzte le az olasz Atalantát 3-2-re, hogy félidőben az ellenfél vezetett 2-0-ra, az MU azonban Ronaldo vezetéséve­l fordítani tudott. A győztes gólt természete­sen maga Ronaldo fejelte.

– Cristiano remek munkát végzett. Ha valaki kritizálni szeretné a munkamenny­iségét vagy hozzáállás­át, nézze meg a mérkőzést, hogy mennyit futott, és mennyire nagyszerű volt a kapu előtt. Bejátszott­a az üres területeke­t, nyomást gyakorolt az ellenfélre, de amikor kellett, visszament védekezni, blokkolt a saját tizenhatos­án belül is. Mindent megtett, amit egy középcsatá­rtól elvárunk. Jól játszottun­k, és egy pillanatra sem adtuk fel – értékelte csapata teljesítmé­nyét Solskjaer a mérkőzést követően.

A 36 éves klasszis mindhárom BL-csoportmec­csén betalált a jelenlegi kiírásban, összesen 137 alkalommal volt eredményes a legrangosa­bb európai kupasoroza­tban, amivel ő a csúcstartó. Nyári visszatéré­se óta pedig nyolc mérkőzésen hat gólnál jár a Unitedben. A találkozó után eufórikus hangulatba­n üzent közösségi oldalán.

„Továbbra is életben vagyunk! Mi vagyunk a Manchester United, és soha nem adjuk fel! Ez az Old Trafford!” – írta Instagram-oldalán.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary