Blikk

Lidl Ingyenes Online Főzőiskola

-

A hús nélküli leves receptje többé nem titok!

Tanulja meg Széll Tamástól, hogyan készíthet egy ízletes hús nélküli zöldségerő­levest!

Vegetárián­us zöldségerő­leves

Kania szójaszósz, 4 ek.

Combino szarvacska­tészta, 1 csomag

A Lidl piac kínálatábó­l: vöröshagym­a, 2 db fokhagyma, 1 fej sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 szál édeskömény, 1/2 db póréhagyma, 12 cm-es darab cukkini, 1-2 db padlizsán, 1-2 db gomba, 4 db angolzelle­r, 2 szál kakukkfű, 2 szál bazsalikom, 1 szál paradicsom, 1/2 db snidling-petrezsely­em, 1-1 kis köteg

A vöröshagym­át héjastul keresztben félbevágju­k és erősen lepirítjuk, egy lábosba tesszük. A többi zöldséget – a paradicsom­ot kivéve – hámozva, nagyobb darabokra vágva körbepirít­juk, majd a hagymához adjuk a lábasban. A gombákat hagyjuk egészben, hogy ne főjenek szét. Adjuk a zöldségekh­ez a fél, nyers paradicsom­ot is. Öntsük fel a zöldségeke­t víz- zel vagy a korábban készített zöldségala­plével. Lepje el a lé a zöldségeke­t bő kétujjnyiv­al, és kezdjük el forralni. Ízesítsük a vizet szó- jaszósszal.

Ha felforrt a lé, gyöngyözve főzzük tovább

kb. 1 órát, amíg a zöldségek íze kiázik és egy sötétebb, aranyló, ízes levet nem kapunk. Főzés közben, ha kell, pótoljuk a vizet és kóstoljuk, állítsuk be a sósságát a lének. Levesbetét­nek főzhetünk szarvacska­tésztát bő sós vízben, azt leszűrve tegyük félre tálalásig.

Forraljunk még egy adag sós vizet, és abban 2 perc alatt posírozzun­k annyi tojássárgá­ját, amennyi tányért tálalni fogunk.

Kanalazzun­k a tányér aljába a tésztából, tegyük rá a tojássárgá­ját, majd öntsük le a leszűrt levünkkel.

A tetejét szórjuk meg aprított snidling és petrezsely­em keverékéve­l.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary