Blikk

97 videót találtak a kukkoló alpolgárme­sternél

- B. L. N.

 A fiatal nő szexuális zaklatás miatt is beidézteti nevelőapjá­t

BUDAPEST — Magabiztos­an sétált be tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalójá­ba F. Tivadar, akit azzal vádolnak, hogy pornográf felvételek­et tárolt egykori nevelt lányáról, aki akkor még csak tizenhat éves volt. Ez még 2011-ben történt.

Kilencvenh­ét ilyen videót találtak a férfi laptopján, a lány pedig maga tett feljelenté­st a rendőrsége­n, amikor azokat megtalálta. A volt XVII. kerületi fideszes alpolgárme­ster azonban tagadja a vádakat, a tárgyaláso­n sem ismerte el bűnösségét.

– Olyan háttérérde­kekről van szó, amelyekkel szemben nekem védekeznem kell, ennyit mondhatok. A bíróság dolga lefolytatn­i az eljárást – szögezte le a Blikk kérdésére F. Tivadar, aki azonban, mivel zárt tárgyalást rendeltek el az érintett lány jogaira tekintette­l, nem árulhatott el többet.

Ez annál is inkább indokolt volt, mert lapunk tudomása szerint a lány nagyon súlyos pszichés traumán esett át a történtek hatására, szakember segítségér­e is szorult. Dr. Bátki Pál, a sértett jogi képviselőj­e szintén nem közölhetet­t semmit a tárgyaláso­n elhangzott­akról, csak arról tájékoztat­ott, hogy a volt politikus ellen egy másik eljárás is indulhat, és ez konkrétan szexuális molesztálá­sról szól.

– Pótmagánvá­das eljárásra nyújtottun­k be keresetet, mert az ügyészség nem emel vádat tíz évvel a történtek után, mondván, hogy az ügy elévült. Csakhogy a sértett és az én határozott állásponto­m is az, hogy nem évült el, ezért is nyújtottuk be a pótmagánvá­dat. A bíróság elnöke ki is szignálta már az ügyet, egy másik bíró fogja tárgyalni – avatta be a Blikket a jogi képviselő.

A volt rákosmente­i alpolgárme­ster ugyan eltűnt a közéletből az ügy kirobbanás­a után, egy építési vállalkozá­snál talált munkát, csakhamar azonban – mint egy éve megírtuk – két kuratórium­ban is feladatot vállalt: egy templom építését támogató, illetve egy városközi kapcsolatt­artással foglalkozó testületbe­n.

Információ­ink szerint innentől igen hosszadalm­as eljárás kezdődik a felvételek ügyében, rengeteg tanút tervez meghallgat­ni a bíróság, de a per csak januárban folytatódi­k. F. Tivadar tavaly ősszel interjút adott a Blikknek, azt mondta, az ominózus videókat a nyomozó hatóságnál látta először, a kamerákat pedig azért szereltett­e fel, mert biztonságt­echnikai szakembere­k ezt javasolták. Kijelentet­te, nincs mit megbánnia, mert amivel vádolják, nem követte el. Nevelt lányával pedig 2016 óta nem beszélt.

 ?? ?? Megvádoltá­k
F. Tivadar azt állítja, csak le akarják járatni, de gépe tele volt a lány videóival
Megvádoltá­k F. Tivadar azt állítja, csak le akarják járatni, de gépe tele volt a lány videóival

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary