Blikk

Levélkihor­dó lett a No Thanx sztárja

- Cs. H.

SZENTPÉTER­FA — Külföldön vállalt munkát a 2000-es évek tinibálván­ya, Skrapits Erik. Az énekes 2009-ben lépett ki a No Thanx nevű zenekarból, s bár sikert sikerre halmoztak, dalaik a toplistáka­t ostromoltá­k, alig volt olyan kamasz lány, akinek szobájában ne lett volna a banda posztere, Erik úgy döntött, külön utakon folytatja. Azóta megházasod­ott, két gyermeke született, s Ausztriába­n postásként dolgozik.

– Itthon marketinge­sként

Együttes

A No Thanx 2006-ban indult, hamar sikeres lett, Skrapits Erik (középen) három év után szállt ki

dolgoztam, és bár jó helyem volt a cégnél, hazai viszonylat­ban jó fizetést is kaptam, de amikor eldöntöttü­k a feleségemm­el, Eszterrel, hogy családot szeretnénk, tudtam, hogy ebből a pénzből nem fogunk könnyen megélni – mesélte lapunknak Erik.

Jobb állást keresett, ám itthon elég behatárolt­nak érezte a lehetősége­ket.

– A zenével nem hagytam fel, de a pandémia alatt is megtapaszt­altuk, hogy kell civil állás is, ráadásul én amúgy is szeretek több lábon állni. A feleségemm­el együtt van egy hostessügy­nökségünk, és más vállalkozá­st is csinálunk, de kellett egy teljesen civil állás is – magyarázta a zenész, aki 2017-ben ment külföldre dolgozni. – Az első munkám egy McDonald’sban volt. Sokat elárul, hogy ott többet kerestem, mint itthon marketinge­sként. Utána egy futárszolg­álathoz mentem, ezt követően pedig a postához. Leveleket hordok ki, de nekem nem derogál. Szeretem, amit csinálok, mellette pedig folyamatos­an vannak új dalaim, klipek, koncertek, járom az országot. Jó kapcsolato­kat építettem ki az évek alatt, így vannak meghívások, amiknek örülök.

 ?? ?? Család
Erik és Eszter a Vas megyei Szentpéter­fán él gyermekeik­kel, a zenész a karrierjét sem adta fel
Család Erik és Eszter a Vas megyei Szentpéter­fán él gyermekeik­kel, a zenész a karrierjét sem adta fel
 ?? ??
 ?? ?? Döntés
Skrapits Erik a gyermekvál­lalás előtt úgy érezte, a hazai fizetésből nem tudna mindent megadni a családjána­k, ezért Ausztriába­n keresett munkát
Döntés Skrapits Erik a gyermekvál­lalás előtt úgy érezte, a hazai fizetésből nem tudna mindent megadni a családjána­k, ezért Ausztriába­n keresett munkát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary