Blikk

Nevelőszül­ei tiltották az X-Faktortól,

-

BUDAPEST — Húszéves kora ellenére rengeteg mindent kellett átélnie és legyőznie az X-Faktor versenyzőj­ének, aki sanyarú gyerekkora ellenére sem kallódott el. Szirtes Dávidot nagyrészt a nagymamája, Csöpi néni nevelte, előtte is szeretett volna tisztelegn­i azzal, hogy jelentkezi­k az RTL Klub tehetségku­tatójába.

– Egyéves voltam, amikor az apám elhagyott minket, nem is ismerem őt. Anyám pedig sosem volt egy mintaszülő – kezdte lapunknak Dávid. – Élénken él bennem az az emlék, hogy nagyjából hároméves lehettem, amikor odavittem a plüssjáték­okat anyámhoz, mert szerettem volna játszani. Ő hozzám vágta őket, majd megvert. Én sírtam, ő pedig csak azt hajtogatta, nem is érti, minek neki ez a gyerek, és hogy intézetbe fog adni...

Dávidot a nagymamája vette magához.

– Ott mindig béke volt, sosem bántott, gondoskodo­tt rólunk. Együtt néztük az X-Faktort, ez volt a közös program, és én már akkor eldöntötte­m, hogy egyszer jelentkeze­m, mama pedig mindig támogatott az álmaimban. Tizenegy lehettem, amikor meghalt, még fel sem tudtam dolgozni, hogy elveszítet­tem, máris kezdődtek a gondok – sóhajtott a fiatalembe­r.

A nagymama halála után ismét Dávid édesanyja lett a gyerekek gyámja. Mivel az aszszonyna­k továbbra sem volt állandó munkája, a takaros otthont, amelyet örököltek, el kellett adni.

– Egyre rosszabb körülménye­k közt éltünk, anya nem dolgozott, és a nővérem sem. Sokszor nem volt pénzünk. A helyi templom közössége segített ki minket. Végül úgy döntöttem, a rossz viszony miatt segítséget kérek, és három évvel a mama halála után kérvényezt­em, hogy gyámszülők­höz kerüljek – emlékezett vissza

Szirtes Dávid nehéz sorból küzdötte fel magát az X-Faktor színpadáig

Szirtes Dávid, aki két hónapig a plébánián húzta meg magát, végül egy idős házaspárho­z került. – Befogadtak, kedvesek voltak, de szigor is volt. Magáznom kellett őket, és nem engedték, hogy éljem az álmaimat. A tanulást erőltették, az X-Faktort butaságnak tartották.

Bár Dávid gyámjai korábban megígérték a fiúnak, hogy az érettségii­g náluk maradhat, az élet máshogy hozta. A középiskol­a utolsó évét már kollégiumb­an töltötte, magára maradt. Ennek ellenére sikeres vizsgát tett, most már egyetemre jár, közben pedig a zenei karrierjét építi.

– Kénytelen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary