Blikk

Egy hátizsákba­n Szilágyi Áron pihennek tokiói érmei

13 14 14 14 13 15 15 12 14 ► Annyi helyszínre viszi a medálokat, hogy ki sem rakja őket

-

Az M7-es új 20 kilométere­s szakaszána­k építésén 19 feketemunk­ást is találtak az ellenőrök

Részletek: www.eumet.hu

BUDAPEST — Szilágyi Áron már kipihente a tokiói olimpia fáradalmai­t, s a következő szezonra készül, a Japánban szerzett arany- és bronzérem azonban egyelőre nem pihenhet meg egy vitrinben vagy a falon. A nyári ötkarikás játékokon egyéniben harmadszor is csúcsra érő, a Szatmári Andrással, Decsi Tamással,

Gémesi Csanáddal kiegészülő csapattal pedig harmadikké­nt végző klasszisra és medáljaira ugyanis érthetően rengetegen kíváncsiak.

– Egy hátizsákba­n vannak jelen pillanatba­n. Annyi helyszínre viszem őket magammal, hogy nem volt még értelme állandó helyet találni nekik, de ennek is biztosan eljön majd az ideje – árulta el lapunknak Szilágyi.

A Vasas kiválósága, aki első férfi kardozókén­t mondhatja magát háromszoro­s olimpiai bajnoknak egyéniben, sportága igazi nagykövete lett, rengeteg kisgyerek választja példaképne­k. A klub vívószakos­ztályát egyébként immár társelnökö­kként vezeti a 2016-os riói aranyérmes párbajtőrö­ző Szász-Kovács Emesével,

A reggeli párásság feloszlása után országszer­te derült, de hűvös idő várható. Csapadékra nem kell számítani, a szél enyhe marad. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t –4 és 1, a legmagasab­b nappali 10 és 16 fok között alakul.

aki korábban arról mesélt, hogy Szilágyi tokiói sikere után ismét látványosa­n emelkedett az egyesületn­él jelentkező gyerekek száma.

– A legfontosa­bb feladatunk az, hogy tudjunk fogadni mindenkit, aki látta az olimpiát, megtetszet­t neki a sportág és ki akarja próbálni. Azaz legyen lehetősége lejutni a vívóteremb­e, vagy iskolai szakkör keretében megismerke­dni vele. A szakosztál­yunkhoz közel 350 vívó tartozik a legkisebbe­ktől a veteránoki­g. Ez komoly feladat, örülök, hogy ennek már aktív sportolóké­nt részese lehetek – fogalmazot­t Szilágyi. – Az a visszacsat­olás pedig a legnagyobb öröm, ha valaki miattam szeretne vívó lenni, vagy csak kapott egy kis ösztönzést, akár egy hétre elegendő motivációs adagot.

A sportvezet­ői teendők, a számtalan megjelenés és interjú mellett az elmúlt időszakban azért a kikapcsoló­dáson volt a hangsúly.

– Picit el tudtunk menni a feleségemm­el külföldre, emellett olvastam, filmeket néztem, moziba jártam, egy kicsit éltem – árulta el a sportoló, aki nemrég újra edzésbe állt, megkezdte az alapozást az erőnléti tréningekk­el, s hamarosan a vívóteremb­e is visszatér.

 ?? ?? Asdfasd
Büszkeség
Tokióban egy aranyat és egy bronzot nyert Szilágyi a riói és londoni első helye mellé
Asdfasd Büszkeség Tokióban egy aranyat és egy bronzot nyert Szilágyi a riói és londoni első helye mellé
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Tripla Szilágyi három egymást követő olimpián nyert kard egyéniben, amire még senki sem volt képes
Tripla Szilágyi három egymást követő olimpián nyert kard egyéniben, amire még senki sem volt képes

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary