Blikk

Börtönbe kerülhet az operatőr halála után Alec Baldwin

 Állítólag nem először vétett súlyos hibát a Rust című film fegyvermes­tere

-

SANTA FÉ — Bár padlóra került a tragédia után, elképzelhe­tő, hogy akár börtönbe is juthat Alec Baldwin. A hollywoodi filmsztár a múlt hét végén a Rust című western forgatásán egy kellékpisz­tollyal halálra sebezte a film operatőrét, a 42 esztendős Halyna Hutchinson­t, valamint megsebezte a rendező Joel Souzát.

Jogászok úgy vélik, hogy gondatlans­ágból elkövetett emberölés vádjával Baldwin perbe fogható lehet, illetve polgári peres eljárást is indíthatna­k ellene. A New York Post által megkérdeze­tt szakértők szerint akár másfél éves börtönbünt­etés is várhat Baldwinra, aki nemcsak főszereplő­je, hanem producere is a készülő alkotásnak.

– Ilyen minőségben mindenért felelős lehet, ami a forgatás közben történik. Mintha ittas vezetés közben balesetet okozna valaki. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért felelni kell – állítja Joseph Costa Los Angeles-i ügyvéd.

– Nincsenek szavak arra a döbbenetre és szomorúság­ra, amit a tragédiáva­l kapcsolatb­an érzek, és ami elvette Halyna Hutchinson életét. Feleség volt, anya és mélyen tisztelt, szeretett kollégánk is. Teljes mértékben együttműkö­döm a rendőrségg­el, hogy kiderüljön, mi okozta ezt a szörnyű esetet – jelezte a tragédia után Baldwin, aki érthetően összetört az eset után.

Kérdés, kit tesznek majd felelőssé a történteké­rt. A megyei seriff jelentése szerint az újmexikói forgatáson Dave Halls segédrende­ző biztonságo­snak minősített fegyvert adott át Baldwinnak azok közül az eszközök közül, amelyeket a fegyvermes­ter, Hannah GutierrezR­eed kikészítet­t a forgatásho­z. Az assziszten­s nem tudta, hogy éles lőszerrel van megtöltve a pisztoly, így következhe­tett be a tragédia. A Daily Mail cikke szerint a szakmában zöldfülűne­k számító fegyvermes­ter nem először hibázott, korábban, egy másik produkciób­an egy mindössze 11 esztendős gyerek színész kezébe adott éles lőszerekke­l megtöltött fegyvert – akkor szerencsér­e nem történt baleset.

Az operatőr özvegye, Matt Hutchinson Twitter-üzenetben jelezte, találkozta­k a színészsze­l, aki részvétét fejezte ki és megígérte, amiben csak tudja, támogatja a családjuka­t.

„Halyna mindannyiu­nkat inspirált szenvedély­ével és látásmódjá­val, öröksége túl jelentős ahhoz, hogy szavakba önthessem azt. Óriási a veszteségü­nk, ezért kérjük a médiát, hogy gyászunk feldolgozá­sakor tartsák tiszteletb­en családom magánéleté­t” – fogalmazot­t közösségi oldalán a férfi.

 ?? ?? Család
Halyna és férje, Matt egy kilencéves kisfiút, Androst nevelt
Helyszín
A tragédia a Rust című western forgatásán történt Új-Mexikóban
Dráma Alec Baldwin
padlóra került, miután a kezébe adott kellékfegy­verrel ölt
Rosszul lett A baleset után
a színész sokáig sokkos állapotban volt, kijelentet­te, mindenben
együttműkö­dik
a rendőrségg­el Emlékezés A fiatal operatőrnő emlékére számos mécsest gyújtottak
Család Halyna és férje, Matt egy kilencéves kisfiút, Androst nevelt Helyszín A tragédia a Rust című western forgatásán történt Új-Mexikóban Dráma Alec Baldwin padlóra került, miután a kezébe adott kellékfegy­verrel ölt Rosszul lett A baleset után a színész sokáig sokkos állapotban volt, kijelentet­te, mindenben együttműkö­dik a rendőrségg­el Emlékezés A fiatal operatőrnő emlékére számos mécsest gyújtottak
 ?? ?? Jó szakember
Halyna Hutchinson a Rust
című film vezető operatőre volt, a 42 éves szakembert
a legjobbak között tartották számon
Jó szakember Halyna Hutchinson a Rust című film vezető operatőre volt, a 42 éves szakembert a legjobbak között tartották számon

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary