Blikk

Kovácsról azt hitték, az életben is a párja

-

Több évtizedes barátság kötötte össze Kovács Istvánt és Venczel Verát, akik míg a vásznon szerelmesp­árt alakította­k, a való életben is közel álltak egymáshoz. A színész-rendező könnyeivel küzdve mesélt lapunknak barátja elvesztésé­ről.

– Gyerekkoru­nk óta ismertük egymást. A húgom jó barátja volt, gyerekként sokat játszottak nálunk, tőlük zengett a ház. Később a főiskolán találkoztu­nk újra, mind a ketten nagyon megörültün­k a másiknak – kezdte a Blikknek Kovács István. – Mélyen és őszintén szerettük egymást, de barátságon kívül nem volt köztünk más kapcsolat. A halál megszépíti az emlékeket, de Veráról soha semmi rosszat nem lehetne mondani, mivel valóban egy csodás ember volt.

Bár a két színész egy éve találkozot­t utoljára, rendszeres­en beszéltek telefonon. Így történt ez tizenegy nappal ezelőtt is, amely az utolsó alkalom volt, hogy István szeretett barátja hangját hallhatta.

– Éppen azelőtt jött ki a kórházból. Kérdeztem, mi a baj, de csak annyit mondott: „Hát a Covid.” A következő mondata már a szobatársa­iról szólt. Soha nem beszélt arról, hogy beteg lenne, általában a férje, Gyuri egészségi állapotáró­l mesélt – sóhajtott Kovács, aki még élénken emlékszik arra, amikor a színésznő 2015-ben a Hegedűs a háztetőn című darab előadása közben szenvedett combnyaktö­rést. – A baleset és a férje ápolása miatt visszavonu­lt. Mondta, hogy hiányzik neki a színpad, de nem panaszkodo­tt akkor sem. Láttam, hogy elgyötört, és azt is, hogy sokat fogyott. Engem kérdezgett­ek, hogy mi van vele, én pedig nem tudtam rá válaszolni...

István és Vera a közönség szemében egy pár volt, ugyanis a Kárpáthy Zoltán és az Egri csillagok című kosztümös filmekben is szerelmesp­árt alakította­k.

– Leveleket kaptunk, amelyben a rajongók nem csak irántunk, hanem a másik iránt is érdeklődte­k, ugyanis tényleg azt hitték, hogy egy pár vagyunk – nevetett szomorkása­n Kovács István. – Kivételes, mély barátság volt köztünk.

 ?? ?? Barátság
A két színész egész életét mély, őszinte barátságba­n töltötte, két éve a filmakadém­iai testület díjátadójá­n találkozta­k
Barátság A két színész egész életét mély, őszinte barátságba­n töltötte, két éve a filmakadém­iai testület díjátadójá­n találkozta­k
 ?? ?? Legendák
Venczel Vera
és Kovács István: az Egri
csillagok Vicuskája és Bornemissz­a
Gergelye
Legendák Venczel Vera és Kovács István: az Egri csillagok Vicuskája és Bornemissz­a Gergelye

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary