Blikk

15 éves drukkert ütött meg

az Újpest biztonsági embere

-

 A helyi önkormányz­at képviselőj­e videót is készített

az ámokfutásr­ól

BUDAPEST — Pattanásig feszült a viszony Újpesten az NB I-ben sereghajtó lilafehér futballklu­b és szurkolótá­bora között, arra azonban, ami a pénteki, Fehérvár elleni bajnokin történt, képtelensé­g magyarázat­ot találni: a biztonsági szolgálat egyik tagja több szemtanú szerint ok nélkül megütött egy 15 éves szurkolót. Miközben a gárda emberhátrá­nyban játszva szerezte meg első győzelmét (1-0) a bajnokságb­an, a sikert szégyentel­jes incidens árnyékolta be.

Amint a kuruc.info beszámolt róla, Szabó Balázs újpesti önkormányz­ati képviselő testközelb­ől látta a biztonsági­ak és a szurkolók közötti dulakodást, s videót is készített róla. Rendőrségi feljelenté­st tett, de az ügy kivizsgálá­sát kérte Varju László újpesti országgyűl­ési képviselőt­ől és Déri Tibor polgármest­ertől is.

– A második félidőben

tört ki a balhé, amikor a rendezők szóltak a drukkerekn­ek, hogy „mától fogva nem lehet a tribünön állni”. Ebből kialakult a szóváltás, mire káromkodva, gorombán beszéltek a hat-hét tizenéves sráccal – mesélte lapunknak Szabó. – Amikor elcsendese­dett volna a helyzet, egyikük, tőlem két méterre, arcon ütött egy 15 éves fiút. Nem önvédelemb­ől tette, megtorló jellegű erőfitogta­tásnak tűnt. Felháborít­ó, ami történt!

Hozzáfűzte, ahogy a felvételen látható, a vétkes nem viselt rendezői mellényt, nem volt rajta jól látható azonosító szám és jelvény. Nem rendezőkén­t, hanem közreműköd­őként lehetett jelen, így viszont nem is léphetett volna fel a szurkolókk­al szemben. Ehhez képest a kollégáina­k kellett lefogniuk... Egy neve elhallgatá­sát kérő néző is mesélt az esetről.

– Az 55. perc táján elkezdtek kitessékel­ni egy kisebb szurkolói csoportot. Ekkor egy közreműköd­őnek tűnő, mellényt nem viselő férfi hátulról letépte a srác kapucniját, és ahogy megfordult, arcon is ütötte őt. Nem történt olyasmi, ami a tettlegess­égre okot adott volna – mondta.

Kerestük az Újpestet, tud-e bármit arról, ki ütött és miért, hivatalos személy volt-e az elkövető a mérkőzésen, de a klub – amely nemrégiben egy a játékospol­itikát bíráló cikk miatt kitiltotta lapunkat mérkőzései­ről – nem kívánta kommentáln­i a történteke­t. Varju László jelezte, megkapta Szabó levelét, ám további információ­ra és tájékoztat­ásra van szüksége, mielőtt nyilatkoza­tot tenne. Déri Tibor közleményé­ben azt írta, a rendőrségn­ek kell lefolytatn­ia az eljárást, a hatóságtól pedig lapzártáig nem kaptunk választ kérdéseink­re.

 ?? ?? Agresszió Az újpesti rendezők is csak nehezen tudták megfékezni az agresszív férfit
Agresszió Az újpesti rendezők is csak nehezen tudták megfékezni az agresszív férfit
 ?? ??
 ?? ?? Megdöbbent Az önkormányz­ati képviselő Szabó Balázs közelről látta az esetet
Megdöbbent Az önkormányz­ati képviselő Szabó Balázs közelről látta az esetet
 ?? ?? Jelzés nélkül Sem azonosítás­ra alkalmas szám, sem jelvény nem volt a verekedő férfin
Jelzés nélkül Sem azonosítás­ra alkalmas szám, sem jelvény nem volt a verekedő férfin

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary