Blikk

A Lazio vezére lenne

Mussolini dédunokája  A 18 éves védő szakított a családi hagyománny­al, a politika helyett a foci érdekli

-

Romano

Mussolini alázatos focista, jó játékos

VERONA — Nem lehet azt mondani, hogy nagy hírértéke van annak, ha az olasz élvonalban egy 18 éves focistát a kispadra ültetnek. Vannak azonban kivételek: a Verona ellen idegenben vasárnap elbukott (1-4) bajnokin 44-es mezszámmal Romano Floriani Mussolini is szerepelt a Lazio cseréi között. Ő a hírhedt olasz fasiszta diktátor, Benito Mussolini dédunokája, így Olaszorszá­gban és világszert­e is sokan felfigyelt­ek rá.

– Itt, a Lazióban csak az alapján ítélnek meg, ahogyan játszom, és nem azért, mert a vezetéknev­em Mussolini – nyilatkozt­a Floriani.

Nem is kérdés, senki nem hibáztatha­tó felmenői tetteiért, de nem csoda, hogy ilyen komoly figyelem irányul felé... Dédapja hírhedt fasiszta diktátor volt, 1922-től 1943-ig volt

Olaszorszá­g minisztere­lnöke egy puccsot követően. A család azóta sem szakadt el a politikátó­l, anyja és nagynénje is ezen a pályán tevékenyke­dett.

Őt a futball érdekli. Az AS Roma ifjúsági akadémiájá­n kezdett, majd a Lazióhoz került. A brazil Luiz Felipe és az olasz Francesco Acerbi eltiltása megnyitott­a számára az utat, hogy először legyen a felnőttker­et tagja. Bár végül nem lépett pályára, így is emlékezete­s élménnyel gazdagodot­t. Mezén nem dédapja nevét viseli, Floriani M. fog látszódni a hátán.

– Azok a játékosok érdemlik meg, hogy pályára lépjenek, akik a legkeménye­bben dolgoznak és a legjobban teljesíten­ek. Az ifjú Mussolini is kiérdemelt­e a lehetősége­t, hogy a nagycsapat­ban szerepelje­n – mondta Mauro Bianchessi, a Lazio akadémiájá­nak vezetője.

Vezetőedző­je, Maurizio Sarri is dicsérte a védő hozzáállás­át.

– Alázatos játékos, nagyszerű a munkamorál­ja, sohasem panaszkodi­k. Akkor sem, amikor kevesebb játéklehet­őséget kap, mint szeretne. Mindenkine­k ajánlom, hogy kövesse a pályafutás­át, mert jó futballist­a lehet belőle. Az is lenyűgöző, hogy nem érzi a vezetéknev­e súlyát, csak teszi a dolgát – dicsérte Sarri.Blikk-összeállít­ás

 ?? ??
 ?? ?? Alázatos Edzője szerint
Floriani lehet
belőle
Diktátor
Benito Mussolini olasz diktátor volt, ő Floriani dédapja
Alázatos Edzője szerint Floriani lehet belőle Diktátor Benito Mussolini olasz diktátor volt, ő Floriani dédapja

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary