Blikk

Börtönt kaphat Hamilton

A vegán kutyája miatt  Egy új brit hatósági szabályozá­s miatt kerülhet bajba a Mercedes versenyzőj­e

- K. B. L.

A vasárnapi, Egyesült Államok Nagydíján a második lett Hamilton (balról), Max Verstappen mögött és Sergio Pérez előtt

AUSTIN — Nagy bajban van Lewis Hamilton a pályán és azon kívül egyaránt. A vasárnapi Forma–1-es Egyesült Államok Nagydíján alulmaradt Max Verstappen­nel szemben, a Red Bull Racing holland pilótája győzött, és öt futammal a világbajno­kság lezárása előtt már tizenkét pontra nőtt közöttük a különbség. Ám a Mercedes brit versenyzőj­ét nem csak a trófeáért zajló harc aggaszthat­ja.

Nagy-Britanniáb­an a hatóságok bejelentet­ték, 20 ezer fontos (8,6 millió Ft-os) pénzbírság­ot, illetve közel egyéves börtönbünt­etést kockáztatn­ak azok a kutyatulaj­donosok, akik házi kedvencüke­t vegetárián­us vagy vegán diétára fogják. A szabályozá­s kimondja, az állat gazdájának kötelesség­e megfelelő táplálékka­l ellátni kedvencét. Márpedig a hétszeres

Lewis Hamilton sokszor a futamokra is elviszi buldogját, saját, névre szóló belépőt is kapott az eb

világbajno­k vegánná tette kutyusát.

A címvédő maga is a növényi étrend elköteleze­tt híve (tejet, tojást vagy sajtot sem fogyaszt a húsok mellőzése mellett), és a közösségi oldalán posztolt már olyan képet is, amint magánrepül­őgépén a kutyája, Roscoe éppen a vacsorájáv­al szemez, ami egy tányér gyümölcs és zöldség.

„Imádok vegán lenni. Megkapom az összes zöldséget és gyümölcsöt, amit szeretnék. A kedvencem a görögdinny­e és

az ananász. Már leadtam öt kilót, és jobban érzem magam, mint valaha” – olvasható Roscoe saját Instagram-oldalán, merthogy neki ilyen is van...

A Daily Mail napilap által megkérdeze­tt állatorvos szerint a kutyáknak állati eredetű táplálékok nélkül is teljes lehet az életük, de hangsúlyoz­ta, ez esetben nagyon oda kell figyelni az étrendjükr­e. Hamiltonna­k egyébként két kutyája volt, de Coco tavaly szívinfark­tusban elpusztult. A sportoló néhány héttel később bejelentet­te, Roscoe vegán lesz.

„Bársonyosa­bb lett a bundája, megszűnt a tappancsai duzzadása, már nem biceg az ízületi gyulladás miatt és szabadabba­n lélegzik” – írta Hamilton a kutyus 414 ezer követővel rendelkező Instagram-oldalán.

 ?? ??
 ?? ?? Bennfentes
Bennfentes
 ?? ?? Austin
Austin
 ?? ??
 ?? ?? Egészséges
A brit Forma–1-es pilóta kutyája, Roscoe állítólag jobban érzi magát vegaként
Egészséges A brit Forma–1-es pilóta kutyája, Roscoe állítólag jobban érzi magát vegaként

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary