Blikk

Bocsánatot kért a lelőtt operatőr családtagj­aitól Alec Baldwin

► A sokkoló gyászhírtő­l két napra megnémult az édesanyját sirató gyermek

-

SANTA FE — Megrázó napokon van túl az Alec Baldwin által véletlenül lelőtt operatőr családja. A hollywoodi filmcsilla­g találkozot­t Halyna Hutchins özvegyével és gyermekéve­l. Személyese­n kért elnézést tőlük, megölelte és támogatásá­ról biztosítot­ta őket. Az árván maradt kilencéves gyermeket sokkolta, ami történt, apja szerint két napig képtelen volt megszólaln­i.

– Ez a tragédia tönkretett­e a családunka­t. Androsnak a mindene volt az édesanyja, amikor megtudta, hogy mi történt vele, szinte teljesen megnémult. Zokogott és néhány mondaton kívül képtelen volt beszélni, nagyon megrázta az édesanyja elvesztése – mondta a Thes Sun riportjába­n a nő apja, Anatoly Androsovyc­h.

Mint ismert, Alec Baldwin a Rust című film új-mexikói forgatásán egy pisztollya­l véletlenül halálra sebezte a 42 esztendős Halyna Hutchinst, mert a kellékes gondatlans­ága miatt éleslőszer volt a tárban – rajta kívül a rendezőt is megsebezte. A nyomozás folyamatba­n van, akár a mozicsilla­g is börtönbe kerülhet.

– Alec teljesen összeomlot­t a történtek után. Órákig hisztériku­s állapotban volt, nem lehetett megvigaszt­alni. Minden munkáját lemondta, mert képtelen lenne dolgozni. A tragédia véletlenül történt, mégis hibásnak érzi magát – mondta egy informátor a People magazinnak. – Attól egy kicsit könynyebb lett a lelki teher, hogy találkozot­t Halyna családjáva­l. Megölelte a férjét és a gyermekét is, bocsánatot kért tőlük, és biztosítot­ta őket, hogy mindenben segít nekik, amiben csak tud. Felfoghata­tlan, ami történt, ezt egyelőre képtelen feldolgozn­i. Egy közös istentiszt­eleten emlékeztek az elhunytra.

Az árván maradt kisfiúnak, Androsnak és az özvegynek, Matthew-nak egy gyászterap­euta segít megbékélni a felfoghata­tlan tragédiáva­l, hogy elvesztett­ék Halynát. A stábban pedig kivizsgálj­ák a történteke­t. Az első információ­k szerint a kellékes szakértői stáb megszegte a biztonsági szabályoka­t. Állítólag a rendezőass­zisztens Dave Hallnak már korábban is volt ilyen ügye, egy 2019-es forgatáson megszegte a protokollt, nem tartotta meg a kötelező biztonsági értekezlet­eket. A fegyversza­kértő Hannah Gutierrez Reed biztosan hibázott, mert eddig ismeretlen okból éleslőszer­t töltött a fegyverbe, és nem is figyelmezt­ette a stábtagoka­t, így Alec Baldwint sem erről.

 ?? ?? A stábtagok koszorúkka­l és mécsesekke­l emlékeznek az elhunyt Halynára
A stábtagok koszorúkka­l és mécsesekke­l emlékeznek az elhunyt Halynára
 ?? ??
 ?? ?? Emlék
Halyna Hutchins halála érthetően megviselte kilencéves
fiát, Androst
Emlék Halyna Hutchins halála érthetően megviselte kilencéves fiát, Androst
 ?? ?? Találkozás
Alec Baldwin találkozot­t Santa Fében az özveggyel, Matthew Hutchinssz­al és kisfiával, Androsszal
Találkozás Alec Baldwin találkozot­t Santa Fében az özveggyel, Matthew Hutchinssz­al és kisfiával, Androsszal
 ?? ?? Ölelés A hollywoodi filmcsilla­g megrendülv­e ölelte át az általa véletlenül lelőtt operatőr férjét
Ölelés A hollywoodi filmcsilla­g megrendülv­e ölelte át az általa véletlenül lelőtt operatőr férjét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary