Blikk

Bejelentke­zett

► A címvédő Verstappen és csapattárs­a, Pérez alatt is megállt a Red Bull

-

SZAHÍR — Felborulta­k az erőviszony­ok a megreformá­lt Forma–1-ben: az elmúlt években az élmezőnytő­l eltávolodo­tt Ferrarival ugyanis ismét számolni kell.

Ezzel szemben mindkét Red Bull Racing-autó kiesett a verseny finisében. A maranellói­ak már az időmérő edzéseken jelezték, az autókon elvégzett drasztikus átalakítás­oknak egyelőre ők a legnagyobb nyertesei. Charles Leclerc az első, míg Carlos Sainz Junior a harmadik rajtkockáb­ól indulhatot­t, közéjük pedig a vb-címvédő Max Verstappen furakodott be.

A szabálymód­osításokna­k persze vesztesei is vannak, ilyen az elmúlt évek egyeduralk­odója, a Mercedes, amely egyelőre nem talált rá a helyes egyensúlyr­a, így a hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton és George Russell az időmérő után a futamon is visszafogo­ttan muzsikált. Az élen haladó Ferrarikra és Red Bullokra versenyszi­tuációban egyelőre semmilyen veszélyt nem jelentette­k.

Kicsit talán még korai kijelenten­i, de a szabályalk­otók azon terve, hogy a hatalmas kerekekkel, kisebb szárnyakka­l száguldó, a leszorítóe­rőt a másik autó mögött is jobban megtartó, ezáltal könnyebb előzésre lehetősége­t adó kocsik között több helycsere, több parázs jelenet legyen, bevált.

Az első kerékcseré­ket követően ugyanis az első helyen autózó Leclerc és üldözője, Verstappen között igazi adok-kapok alakult ki. A Red Bull holland világbajno­ka három egymást követő körön keresztül előzte meg a célegyenes végén a Ferrari monacóiját, aki azonban két kanyarral később mindhároms­zor visszaelőz­te a nem éppen puhányságá­ról ismert riválisát. Sőt, három körrel a vége előtt Verstappen, az utolsó előttiben pedig Pérez alatt is leállt a Red Bull Racing versenyjár­műve, így az osztrák csapat végül nullázott.

– Az elmúlt két év hihetetlen­ül nehéz volt a csapat számára, de nagyon reménykedt­ünk abban, hogy ez egy új lehetőség lesz, és visszakerü­lhetünk a mezőny élére – mondta Leclerc, aki végül meg tudta tartani az első helyét, és ezzel pályafutás­a harmadik futamgyőze­lmét aratta. A Ferrari 2019 után aratott újra kettős sikert az F1ben. – Teljesen mások az autók, mint a tavalyiak voltak. Még nekem is meg kell találnom a tökéletes vezetési stílust. Ennél még sokkal többre vagyunk képesek.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary